Novi kiks Bayerna - Ni majstorija Tela i čarolija Musiale nisu pomogle Bavarcima
FOTO: EPA

Freiburg sačuvao bod

Novi kiks Bayerna - Ni majstorija Tela i čarolija Musiale nisu pomogle Bavarcima

E. Oštraković

Fudbaleri Bayerna nisu uspjeli ostvariti pobjedu na gostovanju kod Freiburga u okviru 24. kola Bundeslige. Iako su imali zaostatak od 1:0, gosti iz Minhena su napravili preokret, ali su u samoj završnici utakmice primili gol i utakmica je završena sa 2:2.

Nije krenulo dobro za Bayern. Već u 12. minuti velika šansa za Freiburg, ali je Neuer spasio svog gol fantastičnom odbranom nakon udraca Holera.

U nastavku akcije Holer je ponovo šutirao, a lopta je pogodila prečku, te se odbila do Guntera koji je postigao gol za vodstvo svoje ekipe.

Samo deset minuta kasnije grifo je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali lopta ide malo pored gola.

Do poravnanja su igrači Bayerna stigli u 35. mintui. Lopta je došla do Tela koji je bio van kaznenog prostora, a onda je uslijedio trenutak magije.

Povukao je Tel loptu ka kaznenom prostoru i šutirao u suprotne rašlje, te je majstorski savladao golmana domaće ekipe.

Oglasi

Na prvu narednu priliku čekalo se do 71. minute kada je Musiala bio u prilici, ali nije uspio matirati golmana Freiburga.

Bayern do vodstva dolazi u 75. minuti. Nevjerovatnu solo akciju napravio je Jamal Musiala i na kraju je postigao gol za vodstvo svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada su svi očekivali pobjedu Bayerna ukazao se Holer koji je postigao gol za poravnanje i tako je postavio konačan rezultat utakmice.

Novi je ovo kiks Bayerna u borbi za titulu i sada prednost Bayer Leverkusena iznosi sedam bodova, ali Bayer ima utakmicu manje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Harry Kane! Nista od pehara!
3 1
FudbalskiGenije
Izbjeglice, guzoperači da li ste živi?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi