Sa posljednjeg vječitog derbija na Koševu

Očekuje se vatrena atmosfera

Za sutrašnji derbi ostao tek mali broj ulaznica, stiglo je saopštenje Manijaka i Hordi Zla

Samir Mlaćo

FK Željezničar sa 11. pozicije ulazi u vječiti derbi koji se igra sutra od 18:45 sati.

Nikada ranije se to nije desilo i jasno je da je na Plavima veliki pritisak. Moraju krenuti po pobjedu, trenutno su na poziciji koja vodi u niži rang, a rival je ljuti rival sa Koševa.

Sigurno će navijači Željezničara dati maksimum, ali i njihovi protivnici, no jedna stvar je sigurna.

Grbavica će biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a Željezničar je sada saopštio da je ostao tek mali broj ulaznica u prodaji za sjevernu i južnu tribinu.

"U prodaji je još ostalo 406 ulaznica za sjevernu i 254 ulaznice za južnu tribinu. Prodaja se nastavlja sutra u 11:00 sati", naveli su sa Grbavice.

Sigurno da će karte nestati u kratkom roku, jer će svi koji su ostali bez iste do sada požuriti da u juarnjim satima odmah riješe problem.

Vatreno će biti na Grbavici, a poziv su danas svojim članovima uputili i pripadnici dvije navijačke skupine, Manijaci i Horde Zla.

"Sutra nas na našoj Grbavici očekuje derbi sa gradskim rivalima.

U sezoni koja je već sada za zaborav, bodovi iz sarajevskog derbija bi nam itekako značili u borbi za opstanak.
Sutra, kao nikada ranije željovci moraju biti 90 minuta na nogama, da bi u grotlu Grbavice Željo bio u prilici uzeti pun plijen od favorita na papiru.
Na Jug uđite sat ranije, zauzmite mjesta i pozorno slušajte upute momaka sa šipke" naveli su popularni Manijaci.

Navijači Sarajeva će u korteu put Grbavice.

Sve ulaznice za derbi su rasprodane!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Okupljanje za derbi je zakazano od 15 do 15:30 sati na parkingu kod Mosta Suade i Olge, odakle ćemo skupa krenuti ka stadionu Grbavica", navodi se na stranici UNFKS Horde Zla.

Nadamo se da neće biti incidenata i da će derbi proći uz fer i korektno ponašanje svih prisutnih na tribinama, ali i onih na terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.