Rožman pred okršaj na Grbavici: "Nogomet će se igrati i u ponedjeljak šta god da bude u derbiju"

Trener Sarajeva se oglasio

Rožman pred okršaj na Grbavici: "Nogomet će se igrati i u ponedjeljak šta god da bude u derbiju"

Endin Čaušević

Željezničar i Sarajevo igraju sutra veliki derbi u okviru 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a svoja očekivanja pred meč na Grbavici otkrio je i Simon Rožman.

Gradski derbi Željezničara i Sarajeva uvijek izaziva veliku pažnju i sigurno je da nas sutra na Grbavici očekuje dosta uzbuđenja.

Sarajevski klubovi nisu baš na najbolji način otvorili drugi dio sezone u prvenstvu i sutra u najvećem derbiju imaju priliku da se iskupe svojim navijačima.

Pred sutrašnji meč na Grbavici govorio je danas i trener bordo kluba Simon Rožman koji je otkrio svoja očekivanja.

"Igrači najviše vole utakmice i što ih je više manje se trenira. Spremni smo na ovaj ritam, svi će dobiti šansu i na njima je da pokažu da li će igrati više ili manje. Sigurno je bila dobra reakcije ekipe, potrošnja je bila čini se veća nakon utakmice protiv Zvijezde jer smo zaslužili više nego što smo dobili, dosta nas je poremetilo, ali kako god. Svaka sljedeća utakmica nam je šansa da budemo bolji", rekao je Rožman.

Oglasi

Svi igrači Sarajeva spremni su za derbi protiv Željezničara osim Marina Aničića koji propušta meč zbog žutih kartona.

"To je utakmica koju baš svi žele igrati. Znamo šta ovaj derbi znači, ali kao i uvijek odlučit ćemo se za one za koje mislimo da su najspremniji i koji mogu odgovoriti na sve što će se dešavati na terenu. Strategija je jasna kako želimo igrati. Igrači su zdravi, spremni i motivisani", dodao je.

Rožman je u prvom dijelu sezone upisao pobjedu u prvom gradskom derbiju protiv Plavih.

"Sigurno je privilegija za sve nas da možemo učestovati na jednom ovakvom derbiju. Lijepa sportska priča, pune tribine i puno emocija. Uvijek je derbi neizvijestan bez obzira ko je gdje na tabeli. Vjerujem u sportsku kulisu i derbi u kojem ćemo uživati. I nogomet će se igrati i u ponedjeljak šta god da bude u ovom derbiju", zaključio je trener Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, sutrašnja utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se na Grbavici sa početkom u 18:45 sati.

Glavni sudija meča će biti Ermin Sivac iz Zenice, dok su njegovi pomoćnici Moamer Čaušević i Enes Dozić. Četvrti sudija će biti Nihad Ljajić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juka1987
Joj sto ne mogu pametnjakoviiica,Dudic je za ovoga Ferguson
0 1
Hanibal
Ni Dudic nije nista bolji od Rozmana. I on je bio pa je imao katastrofalne rezultate. Najgori su oni sto nam otjerase Mirzu Varesanovica, koji je imao odlicne rezultate. Bojim se da ce proci 10-tak godina ili vise dok opet odnesemo 3 pobjede u Hercegovini u mjesec ili dva dana protiv Veleza, Sirokog i Zrinjskog. A to je Mirza uradio i jos smo nabijali gol razliku na protivnicima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti