I treći dan prodaje red na Grbavici ogroman: Vlada veliki interes za meč Željezničar - Sarajevo
Grbavica će krcata dočekati sutrašnji sarajevski derbi.

Stadion će biti dupke pun

I treći dan prodaje red na Grbavici ogroman: Vlada veliki interes za meč Željezničar - Sarajevo

Eldar Ganibegović, foto: S. Mlaćo

Sutra se, 3. marta 2024. godine, igra sarajevski derbi na Grbavici. Interes je ogroman, što dokazuju i veliki redovi na Grbavici treći dan prodaje karata.

FK Željezničar je prije dva dana pustio karte za sarajevski derbi u prodaju. Kao i prethodna dva dana, danas su u prodaji ulaznice samo za aktivne članove, a rano jutros novinar SportSporta bilježi veliki red kod stadiona.

Klub s Grbavice objavio je jučer da je prodato već 71% ulaznica puštenih u prodaju, te da su postale dostupne tribine Jug i Sjever. To ujedno znači da je najveća tribina, Istok, rasprodana.

Podsjetimo, još danas će ulaznice biti u prodaji za članove, a sutra će od 11 sati biti slobodna prodaja na stadiona. Jasno, ako karata ostane nakon današnjeg dana.

I Željezničar i Sarajevo u lošoj formi

Ni jedna ni druga ekipa se ne mogu pohvaliti nekom dobrom formom. Zapravo, zajedno su sarajevski rivali u dva kola odigrana ovog proljeća osvojili samo jedan bod (remi Željezničara protiv Zrinjskog) i postigli samo jedan gol (gol Sarajeva u porazu od Širokog Brijega 1:3).

Čudno je to i za pomisliti, a kamoli napisati, no Željezničar se nalazi u borbi za ostanak u ligi. Sarajevo je i dalje u borbi za Evropu, ali u posljednjih pet ligaških mečeva ima četiri poraza.

Oglasi

Bez obzira na sve to, vlada ogroman interes za utakmicu koja se igra sutra od 18:45 sati, a ne sumnjamo da će i navijači FK Sarajevo doći u maksimalnom mogućem broju na svoj dio tribine Sjever, te da će derbi proteći u vatrenoj atmosferi. 

Prvi ovosezonski derbi igran u oktobru 2023. godine na Koševu u 10. kolu pripao je Sarajevu rezultatom 3:0. Strijelci su bili Hasić, Oliveira i Čataković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što zvuči pomalo nevjerovatno je to da bi sutrašnji derbi FK Željezničar mogao dočekati u zoni ispadanja, na 11. mjestu.

Naime, Plavi imaju 20 bodova i trenutno su deveti. Po bod manje imaju Igman i Tuzla City i ako ovi klubovi danas pobijede protiv Širokog Brijega odnosno Zvijezde 09, Željezničar će pasti na 11. poziciju. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gillewsky
U Nedjelju trpamo Željanubi saljemo je na smetljiste historije
3 0
SonPen1946
Idu rekordi,za cetri dana prodii 7k ulazinicaaaa aaaaaa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi