Amerikanac stigao do rekorda

Šamar od saigrača, pa još gora stvar: Košmarna noć za Nurkića; Jokić pokvario Jamesovu savršenu noć!

Admin Čaušević

Na NBA parketima tokom noći i nije bilo previše akcije pošto su igrana samo tri meča. Nastupio je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić, dok je LeBron James stigao do novog rekorda. 

Phoenix Sunsi su upisali možda i neočekivan domaći poraz od Houston Rocketsa 109:118, a domaćin je meč završio s nizom povreda.

Nurkić je propustio cijelo drugo poluvrijeme zbog problema s vratom nakon što je prethodno dobio slučajni šamar u lice od vlastitog saigrača, Josha Okogijea.

Do povrede bh. reprezentativac je igrao sasvim korektan meč uz deset ostvarenih skokova, sedam poena i pet asistencija te je išao prema triple-double učinku.

Osim Nurkića povrijedio se Devin Booker pa se može reći da bi u narednim utakmicama Sunsi mogli imati određenih problema u igračkom rosteru.

Inače, Rocketse je do trijumfa predvodio sjajni Green sa 34 poena i devet skokova, za poražene Sunse četiri poena manje dao je Durant.

Noć je obilježio i LeBron James koji je postao prvi košarkaš u historiji NBA lige sa preko 40.000 poena. Protiv Denver Nuggetsa je zabio 26.

To Lakersima nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz pošto je na drugoj strani sjajan bio Nikola Jokić sa 35 poena i deset skokova, te su mu tri asistencije falile za triple-double.

Treći meč je odlučen poslije produžetaka. U duelu "slabašnih" Memphis Grizzliesa i Portland Trail Blazersa slavili su gosti 100:107.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.