Nurkić se uporedio sa Shaqom O'Nealom: "Uvijek ću čuvati leđa svojim saigračima"

Nova sjajna partija

Nurkić se uporedio sa Shaqom O'Nealom: "Uvijek ću čuvati leđa svojim saigračima"

Edmir Škorić

Jusuf Nurkić je pomogao Phoenix Sunsima da sinoć upišu pobjedu na svom parketu protiv Houston Rocketsa sa 110:105.

Ono što je bilo veoma interesantno je to što su Rocketsi često slali Nurkića na liniju slobodnih bacanja, pa je čak 16 puta gađao "penale", no tu je bio tek na 50 posto (8/16).

Na kraju je bh. centar imao 16 poena, 13 skokova, dvije asistencije, ali i tri blokade. Nakon utakmice, Nurkić se usporedio s članom NBA Kuće slavnih Shaquilleom O'Nealom.

"Definitivno sam bio Shaq večeras", poručio je Nurkić, kojeg su Rocketsi namjerno faulirali u zadnjoj četvrtini kada se "lomio" meč. On se sa O'Nealom uporedio zbog činjenice da je loše izvodio slobodna bacanja.

Sredinom četvrte četvrtine došlo je do sukoba između Nurkićevog saigrača Devina Bookera i rookiea u timu Rocketsa Cama Whitemora. Obojici je dosuđena tehnička greška, a Nurkić je s dvije blokade upravo Whitemoru ubrzo digao publiku na noge.

"Taj mali je napravio neka s**nja u Houstonu, ako se sjećate. Pa žele igrati tu besmislenu košarku. Uvijek ću čuvati leđa svojim saigračima", poručio je Nurkić.

Sunsi su ostvarili pobjedu unatoč tome što petu uzastopnu utakmicu nemaju zvijezdu Bradleya Beala. Beal je u početku bio upitan za utakmicu u četvrtak navečer, ali Sunsi su ipak igrali i bez njega i bez Erica Gordona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi