Željezničar vodi

Glupost Ilieva skupo koštala Sarajevo, Hiroš pogodio s 35 metara!

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Fudbalski klub Željezničar poveo je protiv gradskog rivala nakon samo 12 minuta igre.

Vječtii derbi je počeo u 18:45 sati, a na Grbavici su domaći počeli da se raduju veoma rano.

Dosuđen je slobodni udarac za domaće, a Nedim Hiroš je sa oko 35 metara potegao i pogodio.

Mnogi su možda očekivali njegov centaršut, ali on je iznenadio sve, a naročito golmana Sarajeva Ilieva na čiju dušu ide ovaj pogodak.

Mogli su domaći brzo udvostručiti prednost. U 16. minuti Penaranda pravi grešku i upošljava Amoaha, ovaj šutira s 12 metara, ali je u posljednji čas izblokiran.

Utakmica je posebno važna za Željezničar koji se nalazi u opasnoj zoni i ako ostvari pobjedu, preskočit će tri rivala na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Sarajevo bi porazom ostalo na četvrtom mjestu i čini se da će i plasman u Evropu biti težak izazov.

Napomenimo da gosti odlukom MUP-a Kantona Sarajevo nemaju podršku. Ova odluka je donesena nakon nereda koje su gosti izazvali tokom dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.