Vatren doček za fudbalere Sarajeva, Grbavica zagrmila kada su istrčali domaći igrači

Uskoro počinje derbi

Vatren doček za fudbalere Sarajeva, Grbavica zagrmila kada su istrčali domaći igrači

Haris Zilić

Na Grbavici nas večeras očekuje gradski debri između Željezniačra i Sarajeva, a utakmica počinje u 18 sati i 45 minuta. Derbi je već danas ima ružan uvod na ulicama našeg glavnog grada. 

Ranije danas grupa navijača Sarajeva se "probila" do Grbavice, no policijske snage su brzo reagovale, pa je eventualni sukob navijačkih grupa spriječen na vrijeme. 

Zbog toga ali i procijene da može doći do novih nereda, MUP Kantona Sarajevo je donio odluku da se utakmica odigra bez prisustva gostujućih navijača, što svakako ne ide u prilog fudbalerima Sarajeva koji će tako biti bez podrške.

S druge strane domaći će imati veliku podršku, a Grbavica je već poprično ispunjena i svi ljubitelji fudbala se nadaju dobroj igri s obje strane.

Nekih 45 minuta prije početka fudbaleri Bordo tima istrčali su na zagrijavanje na stadionu Grbavica, a navijači Željezničara priredili su im vatren doček.

Oglasi

Kada su na teren istrčali fudbaleri Željezničara sve je zagrmilo na stadionu i nema sumnje da će domaći prvotimci imati ogromnu podršku sa tribina.

Utakmica je jako bitna za oba tima, Željezničar želi da pobjegne sa začelja tabele, a Sarajevo da prekine niz loših rezultata.

Poznati su i sastavi ekipa za večerašnji susret:

FK Željezničar: Muftić, Radinović, Cavnić, Cocalić, Krpić, Hiroš, Karić, Galić, Amoah, Bismark, Selimović.

FK Sarajevo: Iliev, Matanović, Mehmedović, Oliveira, Penaranda, Kyeremeh, Julardžija, Radović, Soldo, Anđušić, Đuričković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija ovog meča je Ermin Sivac iz Zenice. Njegovi pomoćnici danas su Moamer Čaušević i Enes Đozić, dok je četvrti sudija Nihad Ljajić. Svi su iz Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Sto niste pustili nase navijace na taj dio tribine gdje je bilo planirano da se smjeste HZ , ne shvatam ovaj potez niste kao prvo trebali zabraniti dolazak a kada ste to vec ucinili trebali ste pustiti nase navijace pa tu koze stati minimalno 2000 gledalaca.
0 1
Kakaks
Hahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi