Bivša direktorica na Grbavici bodri Sarajevo, uopšte je nije bilo teško uočiti

Ajla uz bordo momke

Bivša direktorica na Grbavici bodri Sarajevo, uopšte je nije bilo teško uočiti

Edmir Škorić

Rijetki će navijači Sarajeva dobiti priliku da uživo prate derbi na Grbavici večeras od 18:45 sati, a među odabranim je Ajla Alimanović.

Željezničar i Sarajevo igraju 151. vječiti derbi. Ovom utakmicom bit će kompletirano 21. kolo. Ekipe su loše otvorile drugi dio sezone. Plavi već sedam utakmica nemaju pobjedu, našli su se u opasnoj zoni i strepe za opstanak, a Sarajevo koje je imalo šampionske ambicije, sada se bori za izlazak u Evropu.

Nažalost, ranije danas donešena je odluka da se toliko očekivani derbi igra bez prisustva gostujućih navijača koji su prethodno upali na Grbavicu sa palicama i s kacigama na glavi sa željom da se obračunaju sa domaćim navijačima. Stoga je MUP Kantona Sarajevo bio prisiljen zabraniti ulazak gostujućim navijačima.

No, imat će kakvu - takvu podršku Sarajevo večeras, pošto će iz VIP lože stadiona Grbavica nekoliko uvaženih ličnosti biti uz gostujuće fudbalere.

Uočili smo tako na zapadnoj tribini i Ajlu Alimanović, bivšu direktoricu Sarajeva. Ona je do ljeta prošle godine obnašala važnu funkciju u klubu, nakon čega je smijenjena, nedugo nakon što je Sarajevo otpustilo Mirzu Varešanovića.

Ajla Alimanović na tribini stadiona Grbavica (Foto: Samir Mlaćo/ SportSport.ba)
Rijetki su koji vole FK Sarajevo večeras na stadionu 

Ona je bila trn u oku najvatrenijih navijača Sarajeva koji su bojokotovali domaće utakmice upravo zbog nje i Mirze Varešanovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je marljivo radila za napredak Sarajeva, Ajla Alimanović je poslije ispadanja iz Evrope bila prisiljena napustiti Koševo, ali večeras svim srcem bodri bordo momke u jako važnom derbiju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Ona navija za ŽeljezniČmar
0 1
Noname992
Kako ova dojki
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi