Samo bod

Barcelona razočarala na San Mamesu, Realu otvoren put do titule

Edmir Škorić

Fudbaleri Barcelone gostovali su večeras na San Mamesu u 27. kolu španske La Lige i protiv ekipe Athletic Bilbaa osvojili tek bod (0:0).

Navijači Barcelone nadali su se da će njihov tim ostvariti pobjedu na ovom teškom gostovanju i tako iskoristiti jučerašnji kiks Real Madrida na Mestalli protiv Valencije (2:2) i današnji poraz Girone od Mallorce, ali Katalonci su u Baskiji stigli tek do boda.

Tako će nakon 27 kola Real ostati miran na vrhu sa sedam bodova prednosti nad Gironom i osam nad Barcelonom, koja osim što nije ostvarila pobjedu, večeras nije ni puno toga pokazala, a da stvar bude još gora, ostali su bez važnih igrača u narednim mečevima.

U prvom poluvremenu su se povrijedili Frenkie de Jong i Pedri. Čini se da se radi o ozbiljnim povredama i da bi dvojac mogao propustiti i naredni meč u La Ligi protiv Mallorce, a što je još gore, revanš osmine finala Lige prvaka protiv Napolija koji se igira za devet dana.

Osim toga, narednu prvenstvenu utakmicu propušta i Ronald Araujo zbog kartona. Dakle, ništa lijepo neće pamtiti Barcelona ovo gostovanje sa San Mamesa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovom kolu ostaje još jedan meč da se odigra sutra, kada će se sastati Osasuna i Alaves.

Inače, fudbaleri Athletica neće pretjerano žaliti što večeras nisu ostvarili pobjedu. I s bodom mogu da budu zadovoljni, a njima je ionako primaran ove sezone Kup kralja, budući da su se plasirani u finale gdje će igrati protiv Mallorce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.