Teška noć Barce na San Mamesu, Pedrijeve suze na klupi sve govore

Ništa ne ide po planu

Teška noć Barce na San Mamesu, Pedrijeve suze na klupi sve govore

Edmir Škorić

Barcelona u ovim trenucima igra susret 27. kola španske La Lige na San Mamesu protiv domaćeg Athletica, a nakon 45 minuta mreže miruju (0:0).

Barcelona je na teškom gostovanju, ali nema izbora, mora da pobijedi ako želi da ostane u trci za titulu. S obzirom na kiks Real Madrida na Mestalli, fudbaleri Barce imaju priliku da smane zaostatak za liderom na šest bodova.

Međutim, za sada, nakon 45 minuta, ekipi Xavija Hernandeza ne ide najbolje. Štaviše, poluvrijeme kao iz noćne more. Iako su na terenu bili nešto bolji, pa još mogu da se nadaju trijumfu jer je na poluvremenu 0:0, neke druge stvari jednostavno izluđuju i Xavija i sve navijače Barcelone.

Naime, čak dvojica bitnih igrača su se povrijedila. Prvo Frenkie De Jong kojeg je u 26. minuti zamijenio Lopez, a potom u završnici prvog dijela i Pedri, mjesto kojeg je u igru ušao Yamal.

Oglasi

Ove povrede dolaze samo devet dana prije važne revanš utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Napolija. Za sada nisu poznate težine povreda jednog i drugog, ali ne izgleda najbolje i vrlo je moguće da će propustiti "utakmicu sezone".

Osim toga, Barcelona za pet dana dočekuje Mallorcu u narednoj ligaškoj utakmici, a pored spomenutog dvojca, neće biti ni Ronalda Arauja, budući da je defanzivac večeras dobio žuti karton i zbog istog propušta naredni meč.

Xavi se suočavao sa raznim problemima tokom cijele sezone, ali pokušat će ovaj put da pronađe rješenje i da pored svega večeras njegov tim upiše pobjedu, te nastavi potjeru za Realom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Plan i njega i njegovih igrača je vezati trijumfe protiv Athletica i Mallorce i doći blizu Realu, a onda i izbaciti Napoli u Ligi prvaka. Podsjetimo, prvi meč osmine finala kojeg su igrali u Italiji završen je rezultatom 1:1.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Placipicka hahaahahah, kaze novi Xavi, Iniesta osvajac zlatne lopte
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi