Xavi nakon brojnih priča definitivno prelomio: "Odlazim iz Barcelone"
Nema nikakvih promjena odluke (Foto: EPA)

Ništa se ne mijenja

Xavi nakon brojnih priča definitivno prelomio: "Odlazim iz Barcelone"

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Xavi Hernandez saopštio je danas kako je njegova odluka o odlasku iz kluba konačna i da je apsolutno ništa ne može promijeniti.

Xavi Hernandez definitivno napušta klupu Barcelone. Iako je prethodnih dana bilo govora kako je predsjednik kluba Joan Laporta zatražio od njega da ostane i narednu sezonu jer zbog finansijske situacije ne mogu razmišljati previše o novom treneru, 44-godišnji stručnjak je danas odlučio otkloniti sve dileme.

Saopštio je Xavi kako definitivno napušta klub i da nema nikakve šanse da promijeni mišljenje.

"Ostajem pri svojoj odluci da odlazim iz kluba na kraju sezone. Nikakvih promjena neće biti. Odlazim", poručio je Xavi Hernandez i dodao je:

"Hoću li promijeniti odluku ako klub ne nađe pravo rješenje? Ne, neću. Rekao sam da idem i to je to", riječi su legende Barcelone.

Oglasi

Rukovodstvo Barcelone tako će definitivno morati u potragu za novim trenerom. Lista kandidata je duga, ali nekoliko je favorita.

Italijan Roberto De Zerbi navodno je glavni kandidat za klupu katalonskog velikana. Njegov pristup fudbalu idealan je za Barcu, ali ni on nije imao komentara na povezivanja s španskim timom.

"Nemam komentara na tu temu. Fokusiran sam samo na Brighton", rekao je Italijan kojeg prate još Bayern i Liverpool.

Također, njemački stručnjak Hansi Flick kotira visoko u Kataloniji. On se lično nudi i smatra da može napraviti velike stvari s Barcom u budućnosti.

Barca još uvijek ove sezone može do trofeja. U prvenstvu su daleko iza Reala, ali svi su uvjereni da je prednost dostižna i da se mogu umiješati u igru za titulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, klub još uvijek vjeruje u osvajanje Lige prvaka, gdje iz prvog meča osmine finala imaju pozitivan rezultat protiv Napolija (1:1).

Xavi je, podsjetimo, Barcu preuzeo 2021. godine od Ronalda Koemana. Prošle godine je ekipu vodio do trijumfa u prvenstvu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Evo i ja kao navijač fasistickog kluba ga molim da ostane. Ove izgovore za lpše igre nisam odavno orginalnije čuo.
0 0
Culer
Tako je. Dosljedan. A neka novinari sada pronađu trenera koji im valja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi