Sa današnje press konferencije

Sutra se nastavlja drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH

Damjanović najavio duel sa Stupčanicom: Za mene su najbolja ekipa

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Jedan od derbija prvog kola nastavka sezone u Prvoj ligi FBiH igraju Čelik i Stupčanica. Tabelarno, gosti su favoriti i sigurno žele nastaviti utrku sa Slobodom, no i Čelik ima svoje ciljeve.

Zeničani vjeruju u podršku navijača i žele ih obradovati, a o tome su između ostalog na press konferenciji govorili šef struke Dario Damjanović i mladi vezista Adin Begić.

Damjanović je istakao zadovoljstvo što se sezona nastavlja i vjeruje da će Čelik pružati dobre partije.

"Ovo je vjerovatno najgora pozicija na tabeli za mene. Odradili smo pripremne utakmice s kojima možemo biti zadovoljni. Napravili smo dosta i pokazat ćemo to protiv, po meni najbolje ekipe, koja pretendira da uđe u Premijer ligu. Protivnik je dobro ogranizovan, ali na Bilino polju se samo mi možemo pitati.

Momci su u pripremama iznijeli i iznad svojih mogućnosti. Nadam se da ćemo prvenstvo otvoriti na najbolji mogući način", kazao je Damjanović te dodao da je potreban maksimalan pristup na svakoj utakmici.

"Kao što je bilo i do sad, jer taj pristup određuje pravac. Tokom priprema su pokazali profesionalizam i postali smo porodica. Siguran sam da uz optimalno vrijeme razvoja igrača možemo daleko dogurati. Sutra su u konkurenciji svi igrači koji su zdravi, istakao je Damjanović te kazao da vjeruje kadetima i juniorima koji treniraju s prvom ekipom jer su prioritet Čelika njegova djeca.

Riječ je dobio i mladi Begić.

"Vjerujem u naše momke koji će izaći na teren i sigurno odgovoriti zadatku. Sutra idemo na pobjedu kako bi tri boda ostala u Zenici. Očekujem mnogo bolje rezultate nego u prošloj polusezoni, kazao je Begić.

Sutrašnji meč igra se od 18 sati, a dolazak su najavili i navijači Stupčanice. Oni će biti smješteni na sjevernoj tribini, dok su najvjerniji navijači Čelika kao i uvijek na južnoj tribini.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pravdu u Zenici će dijeliti Armin Kukić iz Bugojna. Pomoćnici su Almir Huskić (Bugojno) i Eldar Parla (Sarajevo).

Četvrti sudija je Ermin Hadžović iz Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.