U Olovu danas otvaraju šampanjac: NK Stupčanica ima mladog reprezentativca
Foto - NK Stupčanica

Milićeviću poziv u U21 selekciju

U Olovu danas otvaraju šampanjac: NK Stupčanica ima mladog reprezentativca · Saznajemo

Midhat Šljivak

NK Stupčanica pravi je hit u bh. fudbalu. Tim iz Olova bori se za ulazak u Wwin ligu, grad je na nogama, a sada je stigla još jedna sjajna vijest - Stupčanica ima i mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Golman NK Stupčanica Nikola Milićević dobio je poziv Igora Jankovića u mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, saznaje SportSport.

Talentovani čuvar mreže, koji je u redove Stupčanice stigao iz FK Željezničar, imao je izuzetne nastupe na golu tima iz Olova. Prvi dio sezone propustio je zbog lakše povrede, da bi nakon toga stao među stative i branio je fenomenalno.

Ovaj 21-godišnjak je u osam nastupa u Prvoj ligi Federacije BiH čak šest puta sačuvao mrežu, a s njim na golu Stupčanica nema poraza.

Nagrada za odlične odbrane i sjajne nastupe Milićevića stigla je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. U Olovo je stigao poziv selektora malde reprezentacije Igora Jankovića i ovo je svakako veliki trenutak, kako za klub, tako i za mladog golmana.

Oglasi

Milićević je treći fudbaler iz Prve lige koji je dobio poziv selektora U21 reprezentacije BiH. Pored njega tu je duo iz tuzlanske Slobode Harun Hadžibeganović i Nermin Mujkić.

Njihovi pozivi u nacionalni tim sigurno su motiv više za sve mlade igrače u nižem rangu bh. fudbala da se dokazuju na terenu jer su i oni na radaru selektora Jankovića.

Nikola Milićević je prošao omladinske selekcije FK Željezničar. Kako bi dobio iskustvo u seniorskom fudbalu otišao je na posudbu u Bratstvo iz Gračanice, a zatim i u Stupčanicu.

Od ljeta prošle godine zvanično je postao član tima iz Olova. Njegovim dovođenjem nisu pogriješili i Milićević je zaista sjajan među stativama.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

On će i u drugom dijelu sezone definitivno biti neko od koga klub mnogo očekuje. Pokazao je da itekako ima kvalitet, a s njim je klub iz Olova dobio značajnu sigurnost među stativama.

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Ništa loše za momke ali kako ćeš graditi U-21 rreprezentaciju na tri igrača iz federalne moj Jankoviću. Umjesto da kopaš po evropi i tražiš djecu koja su prošla normalne omladinske pogone ti zabio nos u Olovo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti