FOTO: EPA

Real upisao nova tri boda

Minus u Kataloniji se nije istopio: Momci iz Galicije doživjeli sunovrat u finišu meča u Madridu

Haris Zilić

U 28. kolu španske La Lige Real je u Madridu dočekao ekipu Celte iz Viga i slavio rezultatom 4:0, iako je većina utakmice bila daleko od idealne za Kraljeve na kraju ipak ubjedljiv trijumf.

Real je prvu priliku imao u sedmoj minuti, Camavinga je šutirao glavom, ali golman Guaita fenomenalno brani njegov pokušaj.

U 21. minuti slavlje za domaće. Rudiger je šutirao glavom, lopta se odbila do Vinicusa Juniora koji pogađa za 1:0 i olakšanje u Madridu.

U 25. minuti prijete gosti iz Galicije preko de le Torrea, bez promjene rezultata. Vinicus u novoj prilici u 28. minuti, ostalo je 1:0.

Do kraja prvog poluvremen aimao je i Rodrygo veliku priliku za Real Madrid u 35. minuti, ali nije iskoristio i ostalo je 1:0 do kraja prvog poluvremena.

Real je u nastavku držao posjed, igrali su sigurno, a čvrstinu je davao i Luka Modrić koji je u ovom susretu bio u startnoj postavi Kraljeva i odigrao je odličan meč na sredini terena.

Bilo je i prilika u nastavku. Izdvaja se pokušaj Rudigera u 56. minuti i pokušaj Rodryga u 66. minuti utakmice.

Fenomenalan pas Luke Modrića u 75. minuti, napadači Reala su zakasnili na loptu, bila bi to vrhunska akcija da je pretvoreno u pogodak. U 75. minuti Nacho propušta zrelu priliku za Real.

Budi se malo i Celta u 78. minuti, Iago Aspas je bio u šansi, šutirao je fino, ali odbrana Reala je blokirala njegov udarac.

Nakon svega nesreća za Celtu u 80. minuti, golman Guaita nakon nekoliko dobrih intervencija postiže autogol za 2:0 i tada je Real ovjerio trijumf u ovoj utakmici.  A da je sreća napustila tim iz Galcije dokaz je i 88. minuta kada Dominguez postiže autogol za 3:0, a konačnih 4:0 postavlja mladi Guler u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Kraljevski klub je ostao ldier sa 69 bodova, a u leđa mu gledaju dva katalonska kluba. Girona je na 62, a Barcelona na 61 osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 28. kolo:

Real Madrid - Celta Vigo 4:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.