Sa derbija sinoć u Mostaru

Ivanković čestitao Borcu i svjestan da njegova ekipa nije bila na nivou

Iz Zrinjskog su praktički priznali da je titula prvaka izgubljena

Samir Mlaćo

U velikom derbiju 22. kola Zrinjski je jučer upisao poraz od Borca pred svojim navijačima.

Banjalučani su slavili 1:0 i napravili veliki korak ka tituli prvaka, te sada imaju sve u svojim rukama. Navijači Zrinjskog naravnom nisu zadovoljni, nadali su se odbrani naslova prvaka, no teško da će se to desiti.

Mario Ivanković je predvodio tim sa klupe i bio je iskren nakon meča.

"Kada sve sagledamo, Borac je zasluženo slavio. Prvo poluvrijeme smo loše izgledali u zadnjoj liniji, Borac je imao tri-četiri mrtve šanse koje nije iskoristio. Jednu jeste, pa smo sa negativnim rezultatom otišli na pazu.

U drugom poluvremenu smo iz neke korekcije imali ofanzivniju igru, imali i neke dobre šanse, ali nismo postigli gol. Imamo za čime da žalimo, ali pbojeda Borca je zaslužena".

Zrinjski je 'morao' slaviti kako bi ostao u borbi za prvaka, pa se vjerovatno osjetio i pritisak.

"Nema pritiska, mi smo na drugom mjestu, Borac ima određenu prednost koju je stvorio kada smo bili opterećeni Evropom. Mi smo mogli samo napraviti neki 'bum' i približiti se Borcu, te napraviti pritisak, no nismo uspjeli u tome.

Sada je Borac na plus 12 i mislim da se primakeo osvajanju titule", rekao je Ivanković i tako bukvalno priznao da je borba za prvaka završena.

Plemiće nije vodio sa klupe trener Željko Petrović jer je on isključen u duelu prošlog kola protiv Sloge iz Doboja.

Navijači Zrinjskog imaju zamjerke na Petrovića, ali i ekipu, pa je veliko pitanje da li će ovaj stručnjak i voditi Zrinjski u drugom dijelu sezone.

Trener Borca Vinko Marinović je čestitao svojim momcima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobra utakmica. To prvo poluvrijeme odigrali smo dosta dobro, imali smo i dvije šanse pored gola. U drugom dijelu Zrinjski je imao šanse. Ovo je za nas jako bitna pobjeda. Odigrali smo dobru utakmicu, posebno taktički, a ovom prilikom bih čestitao igračima na zalaganju i zaista smo u sjajnom nizu", poručio je trener gostiju.

Borac u narednom kolu dočekuje Zvijezdu 09, dok Zrinjski još uvijek ne zna svog rivala. Preostalo je da se danas odigra meč Veleža i Tuzle City u Mostaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.