U Banjoj Luci zvone šampionska zvona, Vuković srušio Zrinjski u Mostaru za plus 12!
Veliki derbi pripao gostima iz Banja Luke

Veliki trijumf lidera nad Zrinjskim

U Banjoj Luci zvone šampionska zvona, Vuković srušio Zrinjski u Mostaru za plus 12!

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

FK Borac večeras je u Mostaru napravio ogroman korak ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine. U derbiju 22. kola Wwin lige savladan je aktuelni prvak HŠK Zrinjski s 1:0 i u Banjoj Luci se polako može otvarati šampionski šampanjac.

Fudbaleri Borca nezaustavljivo jurišaju ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine. Pobjedom nad Zrinjskim u Mostaru došli su na plus 12 i samo ih čudo može odvojiti od trofeja.

Borac odlično otvara meč. Jovo Lukić igra sjajnu sezonu, no u uvodnim minutama propušta dvije jako dobre šanse da svom timu donese prednost.

U petoj minuti susreta napadač Borca krade loptu i s pet metara iskosa šutira, nije bio precizan, a zatim pet minuta kasnije krade loptu Šunjiću, izlazi sam pred golmana Marića koji mu brani šut.

Bio je u ovoj situaciji Lukić i sebičan jer je mogao uposliti saigrača na drugoj stativi. Ipak, želio je sve sam i pogriješio je.

Zrinjski prijeti dobro u 20. minuti. Savić je u šansi, no s nekoliko metara ne uspijeva zatresti mrežu Borca.

Oglasi

Domaći prijete potom preko Jukića i Tičinovića. Bile su to dobre situacije, no Borac se dobro odbranio, a junak je Herrera koji je u posljednji čas spasio gol ispred Tičinovića.

Nakon 10-ak minuta nešto mirnije igre u 33. minuti gosti stižu do prednosti. Vuković koristi jedan odbijanac i s 20-ak metara pogađa za prednost banjalučkog tima od 1:0.

Krenuo je potom Zrinjski naprijed. Stvorili su nekoliko situacija pred golom Miloševića, nisu uspjeli zabiti.

Posljednja situacija u prvom dijelu viđena je pred golom Zrinjskog. Lukić spušta loptu za Nišića čiji udarac iz dobre pozicije ide preko gola, te se na odmor odlazi vodstvom gostiju od 1:0.

Nastavak očekivano donosi dominaciju domaćeg tima. Ipak, Vinko Marinović je zatvorio sve pristupe golu Borca i utakmica je bila poprilično monotona.

Oglasi

Bilbija u 64. minuti prijeti golu gostiju, nije pogodio. Nakon prekida potom pokušava i Šunjić, ali ni on nije precizan.

Pokušao je Željko Petrović nastaviti nešto s izmjenama. Dominirao je Zrinjski posjedom lopte, da bi u 73. minuti Borac ponovo spasio Herrera. Milošević je odbio loptu nakon šuta Ivančića, a zatim Kolumbijac reaguje ispred Malekinušića i spašava svoj tim.

Tek u 90. minuti Zrinjski stvara veliku šansu. Hrvanović je u odličnoj poziciji, Milošević brani i spašava tri boda Borca.

Wwin liga, 22. kolo:

Zrinjski - Borac 0:1

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Ramić, Ivančić, Savić, Šunjić, Corda, Tičinović, Bilbija

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Milošević, Lukić, Ćelić, Grahovac, Herera, Vuković, Kvržić, Čavić, Blagaić, Šušić, Nišić

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ero
Trebao je bit penal za Zrinjski tamo negdje blizu 50. minute. Vuković zagrlio Sabljića i na pod sa njim. A nadoknade je trebalo bit još barem minut i po s obzirom da od moguće četiri su Borčevi igrači ležali dvije. U nekim trenutcima veoma sumnjičavo suđenje (n.p. Pred kraj dosuđen faul Borcu, ko biva Corda napravio faul. Blagaić se strovalio i zaletio u njega)
0 7
user1684265579
Makabi medugorje. Plasticni klub 700 navijaca borba za prvaka nedelja svi kuci ovo nesto ne stima
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti