Dva nedjeljna meča WWin lige mogu riješiti dosta toga

Susreti u Mostaru i Ugljeviku

Dva nedjeljna meča WWin lige mogu riješiti dosta toga

A. Čaušević

Nedjeljni program WWin lige donosi dva susreta. U Ugljeviku će snage odmjeriti Zvijezda 09 i Željezničar, dok će u Mostaru derbi dosadašnjeg dijela prvenstva igrati Zrinjski i Borac. 

Treći krug Premijer lige je iza ugla, a nakon dva današnja meča dosta stvari bi moglo biti već sada poznato. Naravno sve će zavisiti od konačnog ishoda susreta u Ugljeviku i Mostaru.

Prvi će na teren Zvijezda 09 i Željezničar. Ekipa iz Semberije je podigla formu na domaćem terenu te će protiv gostiju iz Sarajeva hvatati možda i posljednji voz za opstanak.

Ukoliko bi domaćin današnje utakmice izgubio činilo bi se kao nemoguća misija da u 11 preostalih kola može do opstanka jer bi za sigurnom zonom kasnili devet bodova.

Sa druge strane, Željezničar je bez boda u gostima što zvuči nestvarno, pa je gostovanje fenjerašu idealna prilika da se prekine crni niz koji traje deset utakmica.

Oglasi

Plavi s Grabavice su ekipa sa dva lica. Na domaćem terenu su odlični, a u gostima i više nego skromni. Zbog Zvijezdine odlične forme na domaćem terenu u posljednje vrijeme izabranicima Brune Akrapovića siguno neće biti lako.

Dosta stvari bi moglo biti poznato i kada je u pitanju borba za titulu prvaka. Knjiga se svela na dva imena. Zrinjski i Borac, a Banjalučani imaju priliku da odu čak na +12.

Utakmica pod Bijelim brijegom je možda i posljednja šansa za Zrinjski da ostane u trci za odbranu titule jer u utakmicu ulaze sa devet bodova zaostatka što se za bh. standarde čini nedokučivim.

U slučaju trijumfa Plemići bi se pred završnih 11 kola našli na -6, ostao bi još jedan duel sa Borcem i to u Banjoj Luci te bi se na neki način otvorile karte.

Sa druge strane ukoliko Borac na najtežem gostovanju u ligi prođe neokržnjen onda bi se na neki način već sada mogao početi hladiti šampanjac u gradu na Vrbasu.

Podsjećanja radi, drugi krug Premijer lige bit će kompletiran u ponedjeljak kada će na stadionu Rođeni Velež dočekati Tuzla City. Taj meč se igra u ponedjeljak od 18 sati.

Treći krug počinje već sljedećeg vikenda, parovi će biti poznati nakon što svoj susret okončaju Velež i Tuzla City.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije