Kobiljar je imao šta na kraju da kaže sudijama utakmice u Mostaru. (Foto: A. Čaušević)

Nezadovoljni suđenjem

Rijad Kobiljar ismijava sudijsku odluku iz Mostara objavom spornog trenutaka na Instagramu

Edmir Škorić

U Mostaru na stadionu Rođeni danas je odigran posljednji meč 22. kola Wwin lige, a u duelu Veleža i Tuzla Cityja nije bilo pobjednika. Završeno je rezultatom 1:1.

Počelo je sjajno za domaće, pošto su za nepunih 60 sekundi došli do vodstva, a strijelac je bio Vito Čaić. No, odgovor Tuzla Cityja uslijedio je jako brzo, pa je u 26. minuti Đorđe Pantelić zabio za, ispostavilo se, konačnih 1:1.

Iako je bilo dosta šansi, susret je na kraju završen tim rezultatom, Posebno se ispromašivao sastav Veleža u nastavku meča, ali ipak dosta se govorio o pogrešnoj odluci sudija u prvom dijelu.

Naime, u 22. minuti je Karjašević natrčao i odbijenu loptu poslao u mrežu Veleža, ali je podignuta zastavica i signaliziran je ofsajd. Na snimku se moglo vidjeti da je fudbaler gostiju na vrijeme utrčao i da su gosti iz Tuzle na kraju oštećeni za čist gol.

Na tu pogrešku podsjetio je i gostujući igrač Rijad Kobiljar, koji je večeras na Instagram storyju objavio dva screenshota i na taj način podsjetio na sudijski propust. 

Objava Rijada Kobiljara na Instagramu

Interesantno da na press konferenciji nije bilo govora o spornim momentima sa ovog meča, a sve će se ionako već sutra zaboraviti.

S obzirom na sve viđeno, Tuzlaci mogu da budu zadovoljni i sa jednim bodom, koji će im puno značiti u borbi za opstanak.

Poznat je i raspored za preostalih 11 kola. U 23. kolu Tuzla City ima teško gostoavanje kod Sloge Meridian, dok će Velež ugostiti Igman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni nastoje da izbore Evropu što će biti jako teško, a Tuzli City jedini je cilj ostati u Wwin ligi i naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.