Dva velika gradska derbija u 26. kolu, raspored Željezničara bi se "smučio" i treneru Dinama

Derbi do derbija do kraja sezone

Dva velika gradska derbija u 26. kolu, raspored Željezničara bi se "smučio" i treneru Dinama

E. Čaušević

Utakmicom između Veleža i Tuzla Cityja kompletirano je 22. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine, te smo saznali raspored za preostalih 11 kola, a poznato je i kada ćemo gledati velike gradske derbije Sarajevo - Željezničar i Velež - Zrinjski.

Velež i Tuzla City remizirali su večeras na stadionu Rođeni odigravši 1:1, a nakon ovog meča saznali smo i konačan rasplet što se tiče tabele pred posljednjih 11 kola u prvenstvu.

Samim time saznali smo i raspored preostalih 11 kola u najjačem rangu bh. fudbala, te je poznato kada nas čekaju veliki gradski derbiju.

Iako su Željezničar i Sarajevo nedavno igrali vječiti derbi do kraja sezone čeka nas još jedan okršaj ovih gradskih rivala.

Naime, novi okršaj vječitih rivala čeka nas u 26. kolu kada će Željezničar ponovo na Grbavici ugostiti ekipu Sarajeva.

Oglasi

U istom kolu čeka nas i veliki mostarski derbi u kojem će se sastati Zrinjski i Velež, te jasno je da će taj vikend (13. i 14. april) biti prepun uzbuđenja što se tiče najjačeg ranga bh. fudbala.

Također, i u narednom kolu čeka nas još jedan derbi, a u pitanju je okršaj Zrinjski - Željezničar, dok će u 24. kolu biti dva derbija, a to su mečevi Željezničar - Velež i Borac - Zrinjski.

I 25. kolo ko je je na rasporedu 6. i 7. aprila donosi nam jedan derbi i okršaj Velež - Borac. Što se tiče 27. kola (20. i 21. april) gledat ćemo meč Sarajevo - Borac, dok će u 28. kolu (24. april, srijeda) derbije igrati Željezničar - Široki Brijeg, te Zrinjski - Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potom u 29. kolu ko je se igra 27. i 28. aprila gledamo meč Sarajevo - Velež, dok u 30. kolu (4. maj) će se igrati hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega. 31. kolo (11. i 12. maj) nam donosi okršaj Široki Brijeg - Velež, a u posljednjem kolu koje se igra 26. maja gledat ćemo dva derbija i to između Željezničara i Borca, te Širokog Brijega i Sarajeva.

Prema ovom rasporedu jasno je da Željezničar čeka paklen posao do kraja sezone, a Plavi se trenutno nalaze na pretposljednjem mjestu na tabeli.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Ne kontam samo sto je derbi kad igra zeljo . Ljudi se bore za opstanak
8 3
sirkrajvosa
Valja opet Reala natamburati.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi