Klafurić: Vidjeli smo sastav Tuzle, ali bilo je prekasno...

"Postali smo lovina"

Klafurić: Vidjeli smo sastav Tuzle, ali bilo je prekasno...

Edmir Škorić

FK Velež je u posljednjem meču 22. kola Wwin lige ugostio Tuzla City u Mostaru i na kraju osvojio bod (1:1). 

Velež je neprepoznatljiv u drugom dijelu sezone. Očekivalo se da bi danas Rođeni mogli konačno do pobjede. San iz snova, poveli su nakon 40-ak sekundi, ali je tim Tuzle preko Pantelića stigao do 1:1 i to je bio na kraju konačan rezultat. 

Prvi je na press konferenciji govorio trener gostiju Adnan Osmanhodžić.

"Svakako smo došli da odemo neporaženi odavde, da li da uspijemo pobijediti ili osvojiti bod. Osvojili smo bod i prsretni smo, barem neki pomak na tabeli, sada smo ispred Željezničara i Igmana.

Htjeli smo da promijenimo malo formaciju. Znamo kvalitete Veleža, rad trenera Klafurića. Primili smo gol na samom početku, ali naši igrači nisu pali pod utjecaj tog gola. Mislim da smo bili i dominantniji u prvom dijelu, gdje smo imali posjed, stvarli višak u sredini terena i po bokovima. kasnije je i Velež promijenio neke stvari, "pročitali" su nas, onda smo pokušali na kontre da ugrizimo gol Veleža. Ne mogu se izbjeć dojmu da smo imali sreće u par navrata, no mislim da su po svemu momci zaslužili bod i ja im čestitam", rekao je Osmanhodžić.

Oglasi

Potom je riječ preuzeo  trener Veleža Dean Klafurić.

"Slažem se sa komentarom kolege. Prvo poluvrijeme je Tuzla izašla u drugom sustavu nego uobičajeno, sa tri igrača u zadnjoj liniji. Vidjeli smo sastav, ali bilo je prekasno, to nismo mogli da pripremimo kroz treninge. Bili su dobri i organizovani to prvo poluvrijeme. Nakon ranog vodstva imali smo šanse da povećamo vodstvo, ali je Tuzla izjednačila i rezultat na pluvremenu je bio realan. Izašli smo organizovanije i sa većom koncentracijom u središtu gdje smo preuzeli inicijativu. Stvarali smo šanse, ali nismo uspjeli zabiti.

Rano smo poveli, izgledalo je da ćemo utakmicu odvesti na svoj mlin... Utakmica je bila otvorena. Prednja linija Tuzle ima izuzetne kvalitete i oni su nam tu uzeli prostor i vrijeme i nismo se dobro adaptirali na sustav i formaciju Tuzle. Imali smo i mi svoje šanse u prvom dijelu. U drugom poluvremenu smo se bolje adaptirali na igru Tuzle, preuzeli inicijativu, stvarali smo šanse, ali nismo zabili gol. Bili smo bliže pobjedi, međutim, kad ne možeš da pobijediš, onda bar nemoj izgubiti".

Da li je riječ o krizi Veleža?

Oglasi

"Ne, nije kriza, jer mi ovdje danas nismo izgubili. Nismo se uzdisali ni nakon velikih pobjeda i kada smo imali 11 utakmica bez poraza, tako da ni sada ne radimo paniku, jer evidentno je sada svi protiv Veleža igraju s većim motivom. Tuzla da igra sa ovakvim pristupom svaku utakmicu, bila bi u gornjem dijelu tabele. Danas su odigrali motiviranije i inspirativnije. I mi moramo da budemo bolji i da budemo dominantniji. Postali smo lovina, što je normalno, ali sada mi moramo da napravimo neki iskorak. Radimo na tome, ali ne gubimo tako utakmice. Danas smo stvorili puno šansi, protiv Širokog također... I dok stvaramo šanse, to je dobro".

Odlazak stopera Brune Oliveira je očigledno ostavio traga na igru i rezultate Veleža...

"On je bio bitan igrač u našem sastavu, zato se i prodao. Da je bio loš, ne bi došla takva ponuda za njega. Normalno je da smo puno izgubili. Došao je drugi igrač, čekamo da se zbog papirologije priključi ekipi. Jeste nam to hendikep, ali ne želim to spominjati niti plakati. Nema potrebe za kukanjem, adaptirat ćemo i naći način da ga nadoknadimo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li nedostaje neki "Plan B"?

"Kako bi nam nedostajao, ako smo u drugom poluvremenu bili bolji? Očito je da ga imamo. Igramo rizično, otvoreno i napadački nogomet".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Bilo je prekasno da nemozes dobiti najgoru ekipu u PL.Tuzla ce ispasti iz lige a tebi je bilo prekasno,šuplji ljudi u obrani kao ni jedna Ekipa u PL,i da ovo nemozes dobiti.Izbacujes 2 najbolja igraca Halilovica i Haskica koji jedini moze zabiti ubacujes Dzafica i nekog Kuku mali se samo kliza po terenu,Klaf poceo si dumine valjati,tanak si meni se cini postao
3 2
user1680025161
Malo si poceo kakiti klaf
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi