Ramić skinuo dres na Koševu pa propušta duel sa Veležom

Oslabljeni su Sarajevo, Borac, Posušje, Igman...

Veliki broj nogometaša propušta 23. kolo Wwin lige naše zemlje

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nema predaha za premijerligaše. Već za vikend očekuju nas susreti 23. kola Wwin lige i nema sumnje da će biti uzbudljivo.

Tri meča se igraju u subotu, a tri u nedjelju. Kada su suspenzija zbog kartona u pitanju, veliki broj nogoemtaša propustit će 23. kolo.

Sarajevo će ugostiti GOŠK bez golmana Dejana Ilieva, koji ima odraditi suspenziju večeras protiv Borca te u subotu protiv GOŠK-a.

Igman će biti veooma oslabljen na gostovanju kod Veleža, s obzirom da pravo nastupa nemaju Adin Bajrić, Mirsad Ramić, Mirko Oremšu i Amir Velić. Kod Veleža pravo nastupa nema Saša Domić.

Ljuban Crepulja FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

21 nastupa
16 kao starter
5 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova
5 nastupa
4 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

FK Zvijezda 09 će na težak ispit kod banjalučkog Borca. Zvijezdi će nedostajati Saliman Kayode i Novica Maksimović.

Borcu će protiv Zvijezde 09 nedostajati kapiten Srđan Grahovac, koji će zbog povrede vjerovatno propustiti i večerašnji duel Kupa protiv FK Sarajevo na Koševu.

Posušje je jučer doživjelo prvi poraz u 2024. godini, a sada će pred svojim navijačima dočekati NK Široki Brijeg. Pravo nastupa u navedenom meču nema Ivan Mamić.

Podsjetimo, danas se igraju dva meča revanša četvrtine finala Kupa naše zemlje. U Sarajevu igraju Sarajevo i Borac, dok nešto ranije u Mostaru igraju Zrinjski i Jedinstvo. Sutra se u Mostaru sastaju Velež i Široki Brijeg. Sloga je jučer prošla dalje pobjedom u revanšu nad ekipom Posušja 2:0.

Raspored 23. kola Wwin lige:

FK Borac- FK Zvijezda 09

HŠK Zrinjski - FK Željezničar

FK Velež - FK Igman Konjic

FK Sloga Doboj - FK Tuzla City

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo - NK GOŠK

HŠK Posušje - NK Široki Brijeg

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.