Nastavljaju se borbe u Kupu BiH: U centru pažnje duel na Koševu, Zrinjski favorit protiv Jedinstva
FOTO: E. Oštraković

Revanš utakmice četvrtine finala

Nastavljaju se borbe u Kupu BiH: U centru pažnje duel na Koševu, Zrinjski favorit protiv Jedinstva

Haris Zilić

Fudbalska sedmica u Bosni i Hercegovini nastavlja se danas sa dvije revanš utakmice četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a saznat ćemo koja će se dva tima pridružiti Slogi Meridian iz Doboja u polufinalu Kupa naše zemlje.

Od 15:30 u Mostar će Zrinjski dočekati federalnog prvoligaša ekipu Jedinstva i branit će prednost od 1:0 iz prvog meča kada su trijumfovali u gostima u Bihaću.

Zrinjski je veliki favorit u ovom meču i sve osim prolaza Plemića bila bi velika senzacija. Sigurno da fudbaleri Jedinstva neće u Mostar doći sa bijelom zastavom i potrudit će se da što više namuče domaćina, a možda i pokušaju da dođu do velike senzacije.

Mnogo uzbudljivije će biti od 17:30 kada na stadionu "Asim Ferhatović Hase" svoj revanš meč igraju Sarajevo i Borac, a prvi duel u Banja Luci završen je rezultatom 0:0.

Borac traži prolaz dalje i nastavak utrke za dvostruku krunu ove sezone, dok je Kup jedina nada Bordo timu da ove sezone može osvojiti trofej.

Oglasi

Nema dileme da nas na Koševu očekuje velika borba dva stara rivala, a ovo je ujedno i derbi duel ove faze Kupa takmičenja u Bosni i Hercegovini.

"Nakon prvenstvenog kola već se zna da je u prvenstvu odlučen prvak. Borac će sigurno biti prvak, a u Kupu im mi možemo stati na put. Znamo svi jedni o drugima, a jedini smo u ligi koje oni nisu dobili. Tri puta je bilo neriješeno, nadam se velikoj podršci navijača i to može biti presudno. Biće neizvjesno. Imamo tri sitnice oko igrače, pa ćemo danas odlučiti ko počinje. Imamo strategiju, vjerujemo u momčad, a zbog igrača mi je žao što nismo nagrađeni rezultatom protiv Igmana. Sadržaj je bio dobar", rekao je trener FK Sarajevo Simon Rožman u najavi utakmice protiv Borca koju je najavio i trener Banjalučana, Vinko Marinović:

"Poslije utakmice sa Zrinjskim nismo imali puno vremena i najviše smo se fokusirali na oporavak igrača. Smatram da nema nekih velikih nepoznanica. Dobro znamo kako Sarajevo igra, a i oni su upoznati sa nama. Mi smo u dobroj formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U ekipi vlada odlično raspoloženje, puni smo sampouzdanja i želimo da ostvarimo svoj cilj", istakao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo u utorak je Sloga Meridian u revanšu sa 2:0 savladala Posušje i ukupnim rezultatom 4:3 prošla u polufinale, a četvrtinefinalne oglede u četvrtak će revanš duelom zaokružiti Velež i Široki Brijeg, a meč u Mostaru počinje u 16 sati, podsjetimo Široki Brijeg je u prvom duelu slavio rezultatom 2:1.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti