Borac na Sarajevo bez "motora" veznog reda?
FOTO: E. Oštraković

Problemi za Banjalučane

Borac na Sarajevo bez "motora" veznog reda?

Haris Zilić

Na stadionu "Asim Ferhaotvić Hase" večeras od 17:30 revanš duel četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine igraju FK Sarajevo i FK Borac. Prvi meč u Banjaluci okončan je rezultatom 0:0, tako da nas večeras sigurno očekuje zanimljiva utakmica.

Vinko Marinović ima problema prije ove utakmice, a pod upitnikom je nastup iskusnog Srđana Grahovca (31) koji je jako bitna karika u igri Borca posebno na sredini terena.

Grahovac vuče lakšu povredu i trenirao je smanjenim intezitetom, a konačnu odluku oko njegovog nastupa stručni štab Borca će donijeti danas prije početka utakmice.

Srđan Grahovac
Srđan Grahovac FK Borac FK Borac Pozicija: MF

Statistika

25 nastupa
24 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
3 golova

Sigurno da bi izostanak Grahovca bio hendikep za banjalučki tim koji na Koševo dolazi s ambicijama da prođu dalje i nastave pohod na duplu krunu ove sezone.

U Borcu su ozbiljno shvatili duel protiv Sarajeva pa se nakon vikend obaveza u prvenstvu nisu vraćali u Banjaluku.

Oglasi

Podsjetimo, Borac je slavio protiv Zrinjskog prije nekoliko dana u utakmici 22. kola WWin lige BiH i tako gotovo pa i osigurao titulu prvaka naše zemlje, te je nakon meča ostao u Međugorju da se sprema za Sarajevo.

"U Međugorju imamo sve uslove za oporavak i pripremu za narednu utakmicu. Dobro smo trenirali i odradili smo sve što je potrebno. Pobjedom nad Zrinjskim smo uvećali svoju bodovnu prednost i odradili smo veći dio posla što se tiče prvenstva, ali ga nismo još završili", rekao je David Čavić, fudbaler Borca i dodao:

"Ipak, sada su sve misli usmjerene ka Sarajevu. Želimo da ostvarimo povoljan rezultat i da nastavimo borbu za duplu krunu."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Također i trener Vinko Marinović je najavio pohod na duplu krunu, tako da će Banjalučani na Koševu sigurno ići na pobjedu. U slučaju remija gledali bi penale.

U utorak je Sloga Meridian u revanšu sa 2:0 savladala Posušje i ukupnim rezultatom 4:3 prošla u polufinale, pored duela Borca - Sarajevo, danas igraju još Zrinjski - Jedinstvo (1:0 prva utakmica), a četvrtfinalne oglede u četvrtak će revanš duelom zaokružiti Velež i Široki Brijeg, meč u Mostaru počinje u 16 sati, podsjetimo Široki Brijeg je u prvom duelu slavio rezultatom 2:1.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi