Rožman vjeruje da Sarajevo može zaustaviti zahuktali Borac

U prvom meču je bilo 0:0

Rožman na klupi ostavio Renana i Penarandu, Marinović bez Grahovca, na klupi Lukić, Šušić, Blagaić

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sloga je izborila plasman u polufinale Kupa naše zemlje, veoma blizu je i Zrinjski, a trećeg putnika u finale saznat ćemo nakon revanš duela Sarajeva i Borca.

U prvom meču bilo je 0:0, pa je sve itekako otvoreno.

Sarajevo je možda blagi favorit jer igra pred svojim navijačima, ali bordo tim je u velikoj krizi, dok je Borac za vikend savladao Zrinjski i skoro ovjerio titulu prvaka.

Banjalučani zanimljivo se nisu vraćali kući, ostali su u Hercegovini, te jučer stigli u Sarajevo.

Treneri Simon Rožman i Vinko Marinović najavili su otvoren meč, a treba istaći da kod gostiju nema nekoliko veoma bitnih igrača

FK Sarajevo: Rogić, Duraković, Buljubašić, Čataković, Kyeremeh, Hasić, Julardžija, Beganović, Soldo, Đuričković, Mustafić. Na klupi su: Mehić, Matanović, Mehmedović, Renan, Penaranda, Radović, Kapetanović, Aničić, Anđušić, Čelik.

FK Borac: Milošević, Jokić, Ćelić, Herera, Vuković, Kvržić, Vranješ, Kulašin, Terzić, Nišić, Marčetić. Na klupi su: Pavlović, Jurilj, Pejović, Fićović, Makarić, Subić, Lukić, Čavić, Blagaić, Sušić, Hrelja.

Tako kod Borca u odnosu na derbi meč u Mostaru nema u početnoj postavi Grahovca, Sušića, Lukića, Blagaića...

Simon Rožman je pred ovaj meč kazao.

Nakon prvenstvenog kola već se zna da je u prvenstvu odlučen prvak. Borac će sigurno biti prvak, a u Kupu im mi možemo stati na put. Znamo svi jedni o drugima, a jedini smo u ligi koje oni nisu dobili. Tri puta je bilo neriješeno, nadam se velikoj podršci navijača i to može biti presudno. Biće neizvjesno.

Imamo tri sitnice oko igrače, pa ćemo danas odlučiti ko počinje. Imamo strategiju, vjerujemo u momčad, a zbog igrača mi je žao što nismo nagrađeni rezultatom protiv Igmana. Sadržaj je bio dobar", rekao je Rožman, te dodao.

"Neka odluči nogomet, a ne neke druge stvari".

Vinko Marinović je pred meč na Koševu kazao.

"Poslije utakmice sa Zrinjskim nismo imali puno vremena i najviše smo se fokusirali na oporavak igrača. Smatram da nema nekih velikih nepoznanica. Dobro znamo kako Sarajevo igra, a i oni su upoznati sa nama.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mi smo u dobroj formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U ekipi vlada odlično raspoloženje, puni smo sampouzdanja i želimo da ostvarimo svoj cilj."

Pravdu na Koševu će dijeliti Mateo Musa iz Čitluka, sudija koji je ranije sudio duel Borca i Sarajeva u prvenstvu i itekako oštetio domaći tim. Borac je tada u završnici izjednačio iz nedozvoljene pozicije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.