Duel starih rivala

U Hadžićima sredili stadion: Za vikend ih očekuje jako bitna utakmica

Haris Zilić

U vikendu ispred nas očekuju nas utakmice 17. kola prve lige FBiH, a jedan od najuzbudljvijih mečeva odigrat će se u subotu (16. marta) u Hadžićima sa početkom u 15 sati gdje će domaći Radnik dočekati zenički Čelik.

U Hadžićima su aktivno radili i na uređenju stadiona tako da će njihov dom fudbalere Čelika, ali i navijače koji dođu na utakmicu dočekati u novom ozračju.

Na stadionu u Hadžićima postavljene su nove stolice na glavnu tribinu, čime je dom FK Radnik dobio drugačiji i svježiji izgled.

Novi izgled tribine na stadionu u Hadžićima

Klub iz Hadžića se nalazi blizu začelja tabele, tako da im utakmica protiv Čelika itekako znači i jako je bitna za nastavak sezone.

Radnik je trenuto na 11. poziciji sa 17 bodova, tri boda više od opasne zone, a eventualni trijumf bi ih za trenutak učvrstio na sredini prvoligaške tabele.

Čelik u Hadžiće dolazi kao devetoplasirana ekipa sa 22 boda. Zeničani su daleko od borbe za vrh, ali i daleko od borbe za opstanak tako da do kraja sezone mogu igrati opušteno za bod više, a sigurno bez rezultatskog pritiska mogu biti opasan rival za ekipe.

Radnik i Čelik odigrali ligaški duel 1996. godine

FK Radnik Hadžići i NK Čelik Zenica imaju poveznicu i za prve fudbalske utakmica u Bosni i Hercegovini nakon rata.

Ova dva tima su igrala ligaški duel 1996. godine u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine. Čelik je te godine bio prvak, a u Hadžićima je slavio sa 4:0.

U najavi subotnje utakmice iz Radnika su se prisjetili pomenute 1996. godine.

"Davne 1996 godine, u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine je NK Čelik Zenica igrao protiv FK Radnika na Gradskom stadionu u Hadžićima.đ

FK Radnik je poražen visokim rezultatom 4:0 za goste, a NK Čelik je bio prvak lige te sezone.

Rezultat iz prvog dijela ove sezone je bio neriješen u utakmici odigranoj na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da u subotu 16. marta u 15:00 sati prisustvuju duela ova dva kluba na Gradskom stadionu u Hadžićima.

Važno je napomenuti da tribine stadiona blistaju sa novim stolicama", stoji u najavi FK Radnik Hadžići na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.