Navijači Veleža i danas su razočarani, velika kriza rezultata njihovog kluba

Gosti blizu prolaza dalje u Kupu

Velež na koljenima, Široki Brijeg dominira u Mostaru

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Široki Brijeg vodi 2:0 u Mostaru.

Sjajno su gosti otvorili revanš meč četvrtfine finala i imaju sve u svojim rukama.

U prvom meču su slavili 2:1, te sa golom prednosti stigli u Mostar. Po sjajnom terenu bolje su se snašli i iz dvije lijepe akcije postigli su dva pogotka.

Prvi pogodak smo vidjeli u 15. minuti kada Kuprešak ostavlja za Marina, a ovaj ubacuje pred gol. Chiendu se dobro snalazi, odnosno dobro prati i ubacuje loptu u mrežu.

Velež je uzvratio, zaprijetio veoma dobro no nije bilo gola jer je Bender sjajno odbranio pokušaj Suljića. u narednom napadu 0:2.

Marin je dugom loptom tražio Kpana, Šturm je loše procijenio loptu, pa krilni igrač gostiju kreće sam prema golu Veleža i rutinski vara golmana.

Sada Široki Brijeg ima čak tri gola prednosti i zaista Mostarcima treba pravo čudo da se vrate u meč te eventualno bar izvuku penale.

Široki igra dobro, opasan je iz kontri i za sada je Dino Skender potpuno nadmudrio Deana Klafurića. Klafurić je na meti kriitka, Velež igra veoma loše na otvaranju drugog dijela sezone i prema svemu sudeći oprostit će danas od Kupa naše zemlje, te će hrvatski trener sigurno dobiti pitanje i o odlasku sa klupe Veleža.

Sastavi timova:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK VELEŽ: Duka, Oreč, Čaić, Pršeš, Hrkać, Guliashivili, Suljić, Haskić, Domić, Šturm, Vehabović.

NK ŠIROKI BRIJEG: Bender, Pranjić, Mužek, Prusina, Mašić, Chinedu, Kpan, Marin, Matić, Ćavar, Kuprešak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.