Harry Kane je prvi igrač koji je postigao 31 gol u svojoj debitantskoj sezoni u Bundesligi.

Debitantska sezona

Ovaj čovjek je nezaustavljiv - Harry Kane postao apsolutni rekorder Bundeslige

Eldar Ganibegović

Harry Kane je ljetos stigao u Bayern i u svojoj prvoj sezoni u Njemačkoj obara rekorde. Danas je ispisao nove stranice historije.

U okviru 26. kola njemačke Bundeslige danas je Bayern slavio na gostovanju kod Darmstadta rezultatom 2:5.

Domaći tim je poveo, ali je Harry Kane svojim golom doprinio preokretu i pobjedi Bayerna koji će, ipak, po svemu sudeći ostati bez titule.

Engleski napadač je uvjerljivo prvi strijelac lige, a današnjim pogotkom je ispisao nove stranice historije i oborio novi rekord u Bundesligi.

Dakle, danas je Kane prvo asistirao Musiali za 1:1, a onda je u nadoknadi prvog dijela pogodio za 1:2 i otvorio Bayernu vrata pobjede.

Prema riječima Fabrizija Romana, nakon ovog pogotka, Kane je postao prvi igrač u historiji njemačkog prvenstva koji je postigao 31 gol u svojoj debitantskoj sezoni.

Kane također nikada ranije nije postigao 31 gol u ligaškoj sezoni. Najveći broj koji je dostigao bio je 30, kada je igrao u Tottenhamu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, ovo je bio ukupno 37. pogodak Harryja Kanea u 35 nastupa u svim takmičenjima ove sezone.

Ostaje da vidimo da li će ove sezone konačno osvojiti prvi trofej u karijeri. Leipzig je uzeo njemački Superkup, ispao je Bayern iz DFB-Pokala, Leverkusen će biti prvak Njemačke po svemu sudeći i Kaneu ove sezone ostaje borba samo u Ligi prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.