Bayern opet strepio, ali slavio; Demirović "usporio" pred okupljanje reprezentacije BiH

Utakmice Bundeslige

Bayern opet strepio, ali slavio; Demirović "usporio" pred okupljanje reprezentacije BiH

E. Ganibegović

U terminu od 15:30 standardno smo pratili pet utakmica Bundeslige. Radi se o utakmicama 26. kola.

Minhenski Bayern koji će po svemu sudeći ostati bez titule danas je s 2:5 slavio kod Darmstadta. Strepio je u prvom poluvremenu jer je domaćin poveo 1:0.

Sharke je doveo domaće u vodstvo u 28. minuti, da bi Bayern do odlaska na odmor preokrenuo preko Musiale i Kanea. Još tri gola u drugom dijelu postižu Musiala, Gnabry i Tel, da bi poraz domaćih ublažio Vilhelmsson. 

Augsburg našeg Ermedina Demirovića upisao je novu pobjedu. Slavio je u gostima kod Wolfsburga s 1:3.

Wimmer je doveo u vodstvo Vukove pa u 45. minuti dobio direktan crveni karton nakon čega je izjednačio Maier, da bi Jakić s dva pogotka donio pobjedu gostima.

Naš Ermedin Demirović je "usporio" pred okupljanje reprezentacije odnosno stao je s nizom golova i asistencija. Danas je igrao 83 minute i dobio žuti karton.

Oglasi

Union je u Berlinu s 2:1 slavio protiv Werdera. Vertessen i Aaronson su pogađali u 50. i 52. minuti, da bi Weiser u 63. minuti pogodio za konačan rezultat.

Heidenheim i Borussia (M) igrali su 1:1. Hack je u 9. minuti doveo goste u vodstvo, da bi bod domaćima spasio Dinkci u 66. minuti meča.

Pobjedu na domaćem terenu protiv Bochuma slavio Mainz. Bilo je 2:0, a dva gola je postigao Burkardt.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od 18:30 ćemo danas još pratiti utakmicu Hoffenheima i Stuttgarta. 

Bundesliga, 26. kolo:

Darmstadt - Bayern 2:5
Wolfsburg - Augsburg 1:3
Heidenheim - Borussia (M) 1:1
Mainz - Bochum 2:0
Union - Werder 2:1

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi