Pravo niotkuda - Čovjek s nadimkom "Profesor fudbala" novi trener Bayerna?

Bavarci još traže trenera

Pravo niotkuda - Čovjek s nadimkom "Profesor fudbala" novi trener Bayerna?

Edmir Škorić

Bayern Minhen će od ljeta imati novog trenera, pošto je nedavno klub objavio da će se na ljeto rastati sa Thomasom Tuchelom.

Sezona za Bayern nije nimalo dobra. Klub je ostao bez trofeja u Superkupu, ispao iz Kupa, ostao bez titule koja će po svemu sudeći u Leverkusen, mada u Ligi prvaka i dalje dobro stoji jer će igrati četvrtfinale (danas će saznati protivnika).

Bayern je na momente pod vodstvom Tuchela izgledao dosta dobro, ali u konačnici je bio neprepoznatljiv za to je cijenu platio niko drugi nego sam trener. U Bayernu pažljivo biraju Tuchelovog nasljednika. Želja im je Xabi Alonso, ali Španac ako i napusti Leverkusen, najbliže je Liverpoolu.

Postoje još neki stručnjaci koji se povezuju s Bayernom poput Zinedinea Zidanea ili Roberta De Zerbija, a sada se pravo niotkuda pojavilo novo ime. Njega je gostujući u jednoj emisiji prozvao sportski urednik uvijek dobro obaviještenog Sport Bilda Matthias Brügelmann.

Prema njegovim riječima, čovjek kojeg zovu Profesor fudbala na radaru je Bavaraca. Radi se o Ralfi Rangnicku, trenutnom selektoru Austrije koji će voditi ovu reprezentaciju na Euru, a sa Fudbalskim savezom Austrije ima ugovor do ljeta 2026.

Oglasi

Prije angažmana u Austriji, Rangnick nije uspio kao privremeni nasljednik Olea Gunnara Solskjaera u Manchester Unitedu; bio je na dužnosti oko šest mjeseci, ali spletom raznih okolnosti to nje bio dobar period ni za njega ni za klub.

“Profesor fudbala" isprva se proslavio zahvaljujući uspjesima sa Schalkeom 04 i TSG Hoffenheimom. Također je odigrao ključnu ulogu u usponu RB Leipziga, isprva kao trener, a kasnije kao sportski direktor. Radio je i za SSV Reutlingen, Ulm, VfB Stuttgart i Hannover 96.

"Naravno da je on dokazani fudbalski stručnjak koji je postigao velike stvari u klubovima. Ne samo: 'Kako ćemo igrati sutra?' Ali i: 'Kako ćemo igrati prekosutra?' U Leipzigu je ostavio trag, i to veliki", rekao je urednik Bilda.

Za Bayernovu trenersku potragu prvenstveno je zadužen novi sportski direktor Max Eberl. Prije pobjede od 8:1 protiv Mainza 05, izjavio je da ne želi brzinski donijeti odluku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Važno je da učinimo pravu stvar, a ne najbržu moguću stvar", rekao je 50-godišnjak.

Do tada cilj Bayerna i Tuchela je završiti sezonu što uspješnije. Bayern u subotu pobjedom kod Darmstadta ​​želi zadržati šanse za naslov prvaka u dugom dvoboju s vodećim Bayer Leverkusenom, koji je već deset bodova ispred.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Da nije Menso Dogan, pošto njega svi zovu "profesor"?
0 1
Manager
Jakorović?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi