United slavio nakon produžetaka sa 4:3

Mlada zvijezda u 120. srušila Redse na Old Traffordu, tri velikana i jedan "mališan" u polufinalu

Edmir Škorić

Manchester United je poveo, Liverpool preokrenuo, na kraju 2:2 i produžeci u kojima smo vidjeli još tri gola i slavlje domaćih (4:3).

Najstarije fudbalsko takmičenje bliži se kraju, a poznata su četiri tima koj će se boriti za trofej. Imamo tri velika engleska tima i jednog drugoligaša koji će pokušati da napravi senzaciju.

Manchester City se jučer plasirao u polufinale nakon 2:0 pobjede nad Newcastleom, dok je Coventry iznenadio u gostima kod Wolverhamptona i on brani čast niželigaša. Danas je Chelsea pobijedio Leicster s 4:2, a najveće uzbuđenje viđeno je na Old Traffordu.

Scott McTominay je u 10. minuti postigao vodeći gol za Đavole, ali u samo 120 sekundi u završnici prvog dijela preokret Redsa. Prvo je Mac Allister zabio za 1:1, da bi nedugo nakon toga Mo Salah zabio za 2:1.

Egipćanin je ušao u historiju kao prvi igrač koji je postigao gol na pet uzastopnih gostovanja Manchester Unitedu.

Sve do 87. minute nastavka nije bilo promjena, a onda je rezervista Antony donoio slavlje na Old Traffordu. Brazilac je odbijanac spremio u mrežu. Nedugo nakon toga stativa spašava domaće. Elliot je šutirao, ali je domaća ekipa imala i sreće u tom trenutku.

U zadnjim sekundama Rashford je izašao sam na gol Redsa, a nevjerovatno da je promaio i pucao pored gola. Pogledajte ispod veliki promašaj engleskog napadača.

U sjajnoj utakmici nije bilo pobjednika, pa se posljednji putnik u polufinale tražio u dodatnih pola sata. U 105. minuti Liverpool je došao do pogotka, a Harvey Elliot je bio strijelac. Ipak, United se ne predaje, a Rashford se iskupio za onaj promašaj iz 94. minute, pa je u 112. donio Unitedu novo izjednačenje (3:3).

Mogao je McTominay postati junak Uniteda, ali je škotski fudbaler promašio veliku šansu. Međutim, u posljednjim sekundama slavlje na kultnom stadionu. Za 4:3 zabio je 21-godišnji Amad Diallo koji je u igru ušao u 85. minuti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.