Manchester United sprema ogroman šoping u Barceloni: Čak trojica igrača sele na Old Trafford?
Barcelona će imati dosta ponuda za svoje igrače (Foto: Manuel Blondeau / AFP)

Ponude koje se ne odbijaju

Manchester United sprema ogroman šoping u Barceloni: Čak trojica igrača sele na Old Trafford?

M. Šljivak

Manchester United u ljetnom prijelaznom roku ima namjeru poprilično pojačati tim, a put Old Trafforda mogla bi čak trojica fudbalera Barcelone.

Novi šef Manchester Uniteda Sir Jim Ratcliffe namjerava vratiti Manchester United na vrh engleskog fudbala i narednog ljeta se očekuju nove promjene unutar tima, te dolazak popriličnog broja pojačanja.

Brojna imena se povezuju s dolaskom na Teatar snova, a Mundo Deportivo piše kako bi čak trojica fudbalera Barcelone mogla završiti u dresu Crvenih đavola.

Navodno, United je zainteresovan za Frenkieja de Jonga, Ansua Fatija i Alejandra Baldea. Pokušat će ih dovesti tokom ljeta i s njima pojačati sve linije svog tima.

De Jong se odavno spominje s dolaskom u Englesku. Tražili su ga Chelsea i United, nuđeno je preko 100 miliona eura, no do transfera nije došlo.

Oglasi

Barca je trenutno u situaciji u kojoj ne može odbijati ogromne ponude. Velikan s Old Trafforda definitivno nema namjeru štediti, pa treba očekivati ogromnu cifru za nizozemskog veznjaka.

U paketu s njim bi mogli Alejandro Balde i Ansu Fati. Balde nije zadovoljan statusom u ekipi i nema ništa protiv odlaska, a ni u Barci nisu previše ludi za njegovim ostankom u ekipi i gotovo sigurno će biti na transfer listi.

Hoće li sjajnom lijevom beku Manchester United biti naredna destinacija znat ćemo za nekoliko mjeseci, ali neće biti iznenađenje ako se to desi.

Ansu Fati je treći igrač koji bi iz Barcelone mogao prijeći na Old Trafford. Jedini je koji ima iskustvo igranja u Engleskoj i trenutno je posuđen igrač ekipi Brightona.

Oglasi

Rasprodaja na Old Traffordu

Pored ulaznih transfera kojih će očigledno biti dosta, naredno ljeto donosi i popriličnu rasprodaju na Old Traffordu.

Dosta je igrača koji su već otpisani. Među njima su poznata lica i očekuje se da od naredne sezone dres Crvenih đavola neće nositi Casemiro, Raphael Varane, Anthony Martial.

Također, pojedini igrači koji su na posudbi vjerovatno su završili s Unitedom. Jadon Sancho je najveće ime među njima i za njega je već postavljena cijena od 40 miliona eura.

Očekuje se i definitivan odlazak Donnyja van de Beeka, Masona Greenwooda i Hannibala Mejbrija, a njihovi transferi mogli bi pokriti dobar dio novca za transfere željenih igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba napomenuti da bi jedno od prvih pojačanja na Old Traffordu trebao biti sjajni fudbaler Crystal Palacea Michael Olise.

Ovaj 22-godišnji ofanzivac igra zaista fenomenalan fudbal. To bi mu moglo donijeti veliki transfer i Manchester United je definitivno zagrizao za njega.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Sve će oni prodati. Valja sanirati finansijsku dubiozu nastalu kupovinom naklonosti sudija. Ili plaćanje konsultacija kako to sirotinja voli reći.
0 1
ubnt
Pojačati se iz sirotinje? :) :) :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi