U Dinamu skovali plan za Brunu Petkovića, ako im se sve posloži to će biti transfer za pamćenje!
Foto: RAFAEL GEORGIADIS / EUROKINISSI/Pixsell

Želi ga i Manchester United

U Dinamu skovali plan za Brunu Petkovića, ako im se sve posloži to će biti transfer za pamćenje!

Endin Čaušević

U medijima jučer se pojavila informacija da se hrvatski reprezentativac Bruno Petković nalazi na meti Manchester Uniteda i da bi na ljeto mogao napustiti zagrebački Dinamo. Slavni klub je pratio Petkovića nedavno u Zagrebu, a u Dinamu su veoma brzo skovali plan kada je njihov napadač u pitanju.

Dinamo se nije proslavio u revanš meču osmine finala Konferencijske lige protiv PAOK-a u kojem je poražen sa 5:1, te se oprostio od Evrope za ovu sezonu iako je u prvom meču prvak Hrvatske slavio sa 2:0.

No, prva utakmica koja se igrala na Maksimiru na kraju bi Dinamu mogla donijeti dosta toga na ljeto. Pojavila se informacija da su taj meč pratili i skauti Manchester Uniteda, a u centru pažnje našao se Bruno Petković.

Navodno, skauti slavnog engleskog kluba na Maksimir su došli kako bi pratili Marina Baturinu, no na kraju je Petković bio taj koji je ukrao pažnju i našao se na listi potencijalnih pojačanja Manchester Uniteda.

Naravno, u hrvatskim medijima odmah se počelo špekulisati oko cijene reprezentativca Hrvatske, te navodno da će Dinamo biti zadovoljan ukoliko za Petkovića dobije između pet i deset miliona eura.

Oglasi

U Manchester Unitedu su čini se zadovoljni s onim što su vidjeli od Petkovića, ali Dinamo neće žuriti s njegovom prodajom iako ima ugovor do ljeta 2025. godine, te će ovo ljeto biti čini se zadnja šansa da za njega uzmu "ozbiljan" novac.

Petković je nedavno produžio ugovor do ljeta 2025. godine nakon što je odbio transfer u Trabzonspor, a da mu je neko rekao da će se za njega interesovati Manchester United sigurno da ne bi vjerovao.

Međutim, u Dinamu čini se nisu baš tako naivni da svog igrača puste da napusti klub za siću i pokušat će da izvuku maksimum ukoliko Manchester United zaista pošalje zvaničnu ponudu za Petkovića.

Navodno, plan zagrebačkog kluba je da čeka kraj Evropskog prvenstva na kojem će Petković sigurno nastupiti s reprezentacijom Hrvatske, te se nadaju da bi tu ovaj 29-godišnjak također mogao da zablista.

Oglasi

Dobrim nastupom na Evropsko prvenstvu on bi sigurno privukao interes i drugih klubova, a navodno cilj čelnika Dinama je da pokuša da izvuče oko 15 miliona eura za Petkovića ukoliko im se sve karte poslože.

Međutim, ukoliko ne prođe sve kako oni planiraju onda bi Petković mogao za manje od deset miliona eura da napusti Maksimir ako za njega dođe neka zvanična ponuda.

Petković objasnio zašto nije htio iz Dinama da pređe u Trabzonspor

Ovaj 29-godišnjak je i prošlog ljeta imao na stolu ponudu Trabzona i činilo se da je sve gotovo, ali je na kraju odlučio da ostane u Dinamu i produži ugovor.

Petković je nedavno priznao da je ponuda Trabzospora bila izdašna, te je objasnio zašto je na kraju ostao na Maksimiru.

"Jednostavno nisam razmišljao u tom smjeru. Bilo je kontakta pa i neki pokušaj dogovora. Ta ponuda koju sam dobio bila je dosta izdašnija od one koju sam imao ovdje, ali jako puno toga se desilo zbog čega na kraju transfer nije realizovan", rekao je Petković i poručio da Bjelicin otkaz nije razlog zašto je transfer propao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Bjelica me poznaje bolje od bilo kojeg drugog trenera, ali ja bih se dokazao bez obzira ko je trener jer sam takav".

U dosadašnjem dijelu sezone Petković je u dresu Dinama odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima i uspio je dati 16 golova i dodati još sedam asistencija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Čuli mančestee junated,, glupistii
0 1
Frenki
Ma ne lupetajte gluposti koji crni Manchester United. Samo u mislima Vas novinarčića koji prodajete maglu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti