Manchester United želi Brunu Petkovića, gledali ga uživo u Zagrebu

Englezi zainteresovani

Manchester United želi Brunu Petkovića, gledali ga uživo u Zagrebu

E. Škorić

Hrvatski reprezentativac Bruno Petković na meti je slavnog Manchester Uniteda, pa bi na ljeto mogao napustiti Dinamo.

Bruno Petković igra sjajno ove sezone i sa sedam golova je do jučer dijelio prvo mjesto liste strijelaca Konferencijske lige sa Eranom Zahavijem, koji je ipak zabio protiv Olympiakosa i Izraelac je sada sam na vrhu.

Iako su na Maksimir protiv PAOK-a došli da prate Marina Baturinu, na kraju su skauti Uniteda navodno u bilježnicu zapisali ime Petkovića.

Hrvatski napadač je u prvenstvu Hrvatske postigao 16 golova uz sedam asistencija i apsolutno je prvi strijelac i igrač Dinama, pa nije ni čudo što je tako veliki klub spreman da ga dovede.

Dinamo je prošlog ljeta odbio pet miliona eura od Trabzonspora. U Unitedu znaju da bi sličnog igrača iz neke jače lige, a naročito engleske lige, platili drastično više.

Oglasi

"Dinamo bi Petkovića pustio za između pet i deset miliona eura i ne bi mogao puno čekati budući da mu ugovor istječe na ljeto 2025. godine", javlja Index.hr.

Petković će igrati i na Evropskom prvenstvu, a ako se tamo pokaže, njegova bi cijena značajno porasla, a osim Uniteda našao bi se na radaru i drugih velikih evropskih timova, što bi moglo natjerati rukovodstvo Uniteda da ga kupi prije nego krene turnir u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni vragovi imaju dosta napadača, no uglavnom se radi o krilima poput Rashforda, Garnacha Antonyja, Martial je otpisan, a jedini konkretan centralni napadač je Rasmus Hojlund, pa će na Old Traffordu svakako morati da posegnu za dovođenjem još jednog igrača sličnog profila.

Mladi Danac (21) je ove sezone postigao ukupno 13 golova na 30 mečeva, a Petković bi svakako bio idealna zamjena i savršen igrač u rotaciji. Uostalom, ko zna, možda bi istrajni Petković kojeg najviše krasi snaga u nekom trenutku postao prva opcija Unitedovog napada.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jel igro protiv paok?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi