Uvjerljiv trijumf Barce

Tri gola u mreži Jorgandžija

Barcelona pregazila Atletico usred Madrida!

Midhat Šljivak

Barcelona je u derbiju 29. kola La Lige razbila na gostovanju u Madridu ekipu Atletica s uvjerljivih 3:0.

Katalonci su večeras na Wanda Metropolitano stadionu odigrali jednu od najboljih utakmica sezone. Na kraju su potpuno nadigrali Atletico i slavili su uvjerljiv trijumf.

Atletico je izgledao odlično u uvodnih pola sata meča. Imali su domaći nekoliko šansi, ali ih je presjekao pogodak u 38. minuti. Joao Felix postiže novi pogodak protiv tima s kojim je pod ugovorom i donosi Barci prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi na samom otvaranju drugog dijela gosti stigli i do drugog pogotka. Robert Lewandowski majstorski matira Jana Oblaka za prednost od 2:0.

Marc Andre ter Stegen potom ima nekoliko odličnih odbrana i zaustavlja Atletico na putu povratka, da bi pitanje pobjednika gosti riješili u 65. minuti kada je Fermin Lopez zabio za konačnih 3:0.

Golova je u ovom meču moglo biti još. Dosta je šansi propušteno s obje strane i pojedine šanse je bilo teže promašiti nego pogoditi.

Domaći tim je meč završio s igračem manje nakon što je u posljednjim sekundama direktan rveni karton dobio Molina.

Na kraju tri boda idu u Barceloni. Katalonci se još uvijek nadaju da mogu dostići Real Madrid i osvojiti naslov prvaka, no to je veoma teška misija za tim Xavija Hernandeza.

Na reprezentativnu pauzu Barca odlazi s minus osam u odnosu na Kraljeve. Razlika nije nedostižna, ali Real igra fenomenalno i pred Kataloncima je veoma težak zadatak.

Atletico je nakon ovog poraza ostao na petoj poziciji. Tim Diega Simeone skupio je 55 bodova i predstoji im bitka za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 29. kolo:

Atletico Madrid - Barcelona 0:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.