Bilo ljeto, bilo zima: Griezmann otkrio zašto uvijek igra u dugim rukavima

Francuz je legenda Atletico Madrida

Bilo ljeto, bilo zima: Griezmann otkrio zašto uvijek igra u dugim rukavima

Admin Čaušević

Antoine Griezmann je već godinama među najopasnijim ofanzivcima svijeta, posebno se to primijeti u dresu reprezentacije Francuske. U Barceloni se nije proslavio, dok u Atleticu zaista briljira.

Griezmann sanja o osvajanju Lige prvaka s Atletico Madridom 10 godina nakon što je došao u ovaj klub iz Real Sociedada. U međuvremenu je na dvije sezone bio član i Barcelone.

Francuski internacionalac je bio taj koji je postigao prvi gol u Atleticovoj eliminaciji Intera u osmini finala Lige prvaka a uoči ždrijeba govorio je o tome kako kopira Davida Beckhama.

Naime, mnogi su primijetili da Griezmann bilo ljeto ili zima uvijek igra u dresovima dugih rukava. Razlog je upravo Beckham.

"Kad sam kao dječak gledao fudbal David Beckham je u dugim rukavima. Jako mi se svidio njegov stil", rekao je Francuz te dodao:

Oglasi

"Sjećam se da u Real Sociedadu nisu izrađivali dresove dugih rukava i morao sam pitati ekonoma. On je dao sve od sebe da mi nabave dresove s dugim rukavima."

Griezmann do sada od evropskih trofeja sa Atleticom ima osvojenu Europa ligu i Super kup, ali mu je san Liga prvaka.

"Nikad nisam osvojio špansku i možda sam klupski rekorder po golovima, ali je teško što nisam prvak. A Liga prvaka, svima bi bila san."

Zanimljivo da je Griezmann bio član Barcelone kada je Atletico Madrid posljednji put osvojio titulu u Španiji. Bilo je to 2021. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bilo je jako teško, jer je i Barcelona bila blizu, ali u isto vrijeme bio sam jako sretan jer je to i Atletico zaslužio, a bio sam sretan i zbog Kokea, zbog Simeonea koji mi puno znače."

Podsjećanja radi, protivnik Atletico Madrida u četvrtfinalu Lige prvaka je Borussija Dortmund i sigurno je da Jorgandžije imaju odlične šanse da se nađu među četiri najbolja tima Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi