Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Navijači Hajduka ne praštaju

Split je bijesan na Livaju, dokaz je i poruka koja je osvanula na jednom mostu!

Eldar Ganibegović

Marko Livaja bio je jedan od tragičara novog kiksa Hajduka koji je splitski klub udaljio od titule prvaka, a u najvećem gradu Dalmacije bijesni su na njega. Dokaz tome je i poruka koja je osvanula na jednom mostu.

Prije dva dana, 16. marta, HNK Hajduk je u okviru 27. kola HNL poražen na domaćem terenu od zagrebačke Lokomotive. Bilo je 1:2.

Igrala se 23. minuta kada Mikanović dobija drugi žuti karton i ostavlja domaći tim na cjedilu, što samo tri minute kasnije gosti koriste i preko Mudražije dolaze u prednost.

Marko Livaja je u 55. minuti promašio penal, da bi pet minuta kasnije Mudražija postigao novi pogodak i riješio utakmicu.

Livaja je u petoj minuti nadoknade postigao pogodak, no bilo je kasno da se bilo šta promijeni i Hajduk je upisao bolan poraz.

Poraz koji znači i korak nazad u trci za titulu prvaka Hrvatske gdje vodi Rijeka, a sada oziljnije od Hajduka djeluje i Dinamo.

Od danas je u toku reprezentativna pauza. Marko Livaja to iskoristio da ode odmoriti u Grčku, a, očekivano, to nije sjelo navijačima Hajduka.

"Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš j**a u Grčkoj", poruka je koja je osvanula na jednom mostu i koja pokazuje bijes navijača dalmatinskog velikana. 

Poruka za Marka Livaju.

Podsjetimo, nakon reprezentativne pauze Hajduk igra dva derbija na domaćem terenu. Oba protvi Dinama, jedan u ligi i jedan u kupu i te utakmice bi mogle da odrede dalji tok sezone za Bijele.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tokom reprezentativne pauze, Hajduk će u Mostaru u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage s prvakom Bosne i Hercegovine, Zrinjskim. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.