Milan Sabic/Pixsell

Oglasio se splitski klub

Marko Livaja je izazvao "potres" i Hajduku je dosta svega: Stigla je poruka koja sve mijenja!

Admin Čaušević

Marko Livaja je u centru pažnje već danima. Sam je kriv za to. Nonšalantno je izveo penal protiv Lokomotive što je u konačnici Hajduk koštalo poraza (1:2), a nije ga spasio ni prelijep gol makazicama u nadoknadi. 

Livaja je aposlutna fudbalska ikona u Splitu, ali i širom Dalmacije. Nedodirljiv je među navijačima Hajduka. Barem je tako bilo do danas.

Međutim, posljednja dešavanja u vezi s Livajom su natjerale čak i Hajduk da znakovitom porukom stane u odbranu svog kapitena.

Prvo se pojavila informacija kako je Livaja sa suprugom Iris bio u Grčkoj gdje su mu društvo pravili bivši saigrač iz AEK, Anel Šabanadžović i njegova partnertica.

Poslije toga je na spltiskom mostu osvanula i parola kojom se proziva "desetka" Hajduka što je vrlo vjerovatno i najžešći napad na Livaju do sada.

"Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj", pisalo je na paroli uz hashtag Livaja ostani. Time se aludira da je Rijeka bliža tituli nego Hajduk.

Nakon svega toga odlučio se oglasiti i Hajduk. Splitski klub je to uradio putem društvenih mreža s ciljem da zaštiti sada već bivšeg reprezentativca Hrvatske.

"Ništa nije onako kako se čini", poručili su iz Hajduka uz nekoliko objavljenih Livajinih fotogafija, a posebno je znakovita ona sa prstima u ušima.

Jasna je to poruka splitskog kluba s kojom se žele utišati kritike na Livajin račun, da su sva medijska pisanja i navijačka reakcija previše te da je istina drugačija.

Hajduk se nakon poraza od Lokomotive našao na -4 u odnosu na Rijeku, a za Splićane bi sezona mogla biti određena odmah nakon reprezentativnog okupljanja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na Poljud u razmaku od nekoliko dana Dinamo stiže dva puta. Prvo u prvenstvu, a zatim u Kupu, poslije toga slijedi gostovanje Rijeci na Rujevici.

Ukoliko izabranici Mislava Karoglana u tim mečevima ne osvoje bodove teško da će titula stići u Split i ove godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.