Prvo Livaja, a sada i Jakirović: Sramota u Hrvatskoj krenula poput lavine i ne zaustavlja se
Foto: Pixell

Autori ne prestaju da se na naslađuju

Prvo Livaja, a sada i Jakirović: Sramota u Hrvatskoj krenula poput lavine i ne zaustavlja se

Admin Čaušević

Sportska rivalstva u Hrvatskoj su se toliko intenzivirala da su morbidne scene na mečevima u pojedinim dijelovima zemlje postali normalna pojava. Sve u zavisnosti od toga koji klub ima dominantne navijače.

Na dan kada Dinamo igra protiv Betisa u revanš meču Konferencijske lige u Hrvatskoj je otkriven novi skandal koji se istina desio prije tri mjeseca, ali se tek sada našao u centru pažnje.

Poznato je da je Marko Livaja omiljen igrač skoro pa svakom navijaču Hajduka, ali je kod pristalica ostalih klubova poprilično omražen. To se prije svega odnosi na Rijeku.

Armada već neko vrijeme na mečevima Rijeke skandira "Umri, Livaja", a to se počelo dešavati i na mečevima malonogometnog kluba iz istog grada. To je bio slučaj 3. decembra prošle godine na meču protiv Šibenika.

Na snimci se od 1:25:14 čuje da se pušta pjesma "Free from desire" kada na refrenu navijači Rijeke više puta glasno kliču: "Umri, Livaja!". Taj trenutak pogledajte ovdje.

Oglasi

I dok bi mnogi u ovom slučaju pokazali određenu dozu srama uz eventualno izvinjenje, za članove HNMK Rijeke te riječi kao da ne postoje u njihovom rječniku.

Štaviše, otišli su korak dalje te su raznorazna pisanja hrvatskih medija shvatili kao odličnu reklamu za svoj klub što potvrđuju i njihove objave na društvenim mrežama.

Jedna se dotiči i Sergeja Jakirovića. Na dan kada se trofejni stručnjak bori za prolazak dalje u Konferencijskoj ligi, navijači Rijeke su ga ismijali.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Posted by HMNK Rijeka on Thursday, February 22, 2024

"Ono kad shvatiš da svi pričaju o futsalu u Rijeci, a ti igraš protiv Betisa. Jakire izdrži", napisali su Riječani uz fotografija Jakirovića kako se drži za lice.

Poznato je da se Jakirović i fudbalski klub Rijeka nisu rastali na najbolji način pošto je odjednom napustio Rujevicu i otišao na klupu Dinama.

I dok ih mnogi osuđuju, ljubitelji lopte na Kvarneru nastavljaju da uživaju u svojih 15 minuta slave i jednostavno ne prestaju da se naslađuju...

Top Komentari

Convict
Nece dugo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi