Mustafić produžio saradnju

Na Koševu osiguran vrijedan potpis!

Admin Čaušević

Iz FK Sarajevo stigla je vijest o važnom potpisu. Mirza Mustafić je ostaje vjeran bordo dresu najranije do ljeta 2025. godine, saopšteno je iz Titove 38b.

O Sarajevu se posljednjih dana priča uglavnom o sastanku kojeg je sa ostalim članovima bh. šampionata najavio Ismir Mirvić, a nekako u tišini je osiguran vrijedan potpis.

U ponedjeljak navečer je saopšteno kako je produžena saradnja sa zahvalnim i uvijek borbenim veznjakom Mirzom Mustafićem.

Mustafić je sa višestrukim prvakom BiH potpisao novi ugovor koji traje do ljeta 2025. godine uz opciju produženja za još jednu sezonu.

Ovaj 25-godišnjak je član Sarajeva sezonu i pol, a u ovoj takmičarskoj godini je poprilično standardan sa 20 ligaških nastupa uz četiri gola što je pohvalna cifra za jednog veznjaka.

Inače, Mustafić je rođen u Luksemburgu, a nedavno je govorio kako ne bi imao ništa protiv toga da dobije poziv nacionalnog tima te zemlje.

Mirza Mustafić FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

26 nastupa
22 kao starter
9 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
4 golova

Odluku da se sa borbenim veznjakom produži ugovor odobrili su i brojni navijači Sarajeva što i svjedoče njihovi pozitivni komentari na društvenim mrežama.

"Jedan od rijetkih koji igraju srcem", "Ovaj momak je to davno zaslužio", "Najbolja odluka", samo su neki od komentara.

Prije dolaska u BiH Mustafić je tokom omladinskih dana igrao u Francuskoj i Njemačkoj, a na Koševo je stigao iz luksemburškog kluba, Fola Esch.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, navijači Sarajeva s nestrpljenjem čekaju šta će se desiti u utorak kada je Ismir Mirvić zakazao sastanak sa klubovima iz WWin lige po pitanju aktuelnih dešavanja u prvenstvu BiH.

Većina klubova je do sada odbila poziv, ali za sada nema naznaka da će sastanak biti odgođen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.