Posušje u sjeni ostavilo Koševo, ali i dva meča u Mostaru
Prelijepe scene sa meča u Posušju

Sjajna posjeta na hercegovačkom derbiju na Mokrom Docu

Posušje u sjeni ostavilo Koševo, ali i dva meča u Mostaru

Samir Mlaćo

Sasvim očekivano, veliku pažnju u 23. kolu Wwin lige privukao je hercegovački derbi Posušja i Širokog Brijega.

Dueli ova dva tima već odavno su više od 'obične' takmičarske utakmice, pa je tako bilo i sada. Posušje je nakon 16 godina savladalo Široki Brijeg, pa se sinoć itekako slavilo u ovom hercegovačkom gradu.

Posljednji put Posušje je savladalo Široki Brijeg davne 2007. godine, a junak je sada bio mladi Leonardo Petrović. Ovacije je dobio i šef struke Denis Ćorić koji je napravio veliki posao kada je na zimskoj pauzi preuzeo ekipi i Posušje je već sada osiguralo opstanak u ligi.

Meč na stadionu Mokri Dolac pratilo je 5.000 navijača, što je najbolja posjeta u ovom kolu. Sve je prošlo bez incidenata i domaći zaslužuju pohvale i za samu organizaciju utakmice.

Kada su ostali stadionu u pitanju, po jakoj kiši duel Sarajeva i GOŠK-a pratio je 4.300 navijača. Sarajevo je na kraju slavilo sa čak 4:0, te konačno obradovalo vjerna navijače.

FK Borac suvereno gazi ka tituli prvaka i čini se da dilema tu nema.

Oglasi

Borac je sinoć savladao Zvijezdu 09 sa 3:1, a Kvržića, Vukovića i društvo bodrilo je oko 4.000 navijača.

Navijači Sarajeva i pored jake kiše u glavnom gradu u subotu, bili su vjerna podrška svojim ljubimcima                                                                                              

Duel Veleža i Igmana iz Konjica sinoć je pratilo 2.500 gledalaca, dok je na duelu aktuelnog prvaka Zrinjskog i sarajevskog Željezničara bilo tek 1.500 gledalaca.

Na susretu je bila i veća grupa navijača iz Sarajeva, no ono najzanimljivije gostujući navijači nisu vidjeli, jer su morali napustiti stadion. Njihov tim je na kraju poražen 2:0.

Duel Sloge i Tuzle City u Modriči pratilo je tek 400 gledalaca, bar prema izvještaju delegata. Prema viđenim, brojka je još manja, što je zaista tužno.

Posjeta u 23. kolu Wwin lige:

Oglasi

HŠK Posušje - NK Široki Brijeg: 5.000

FK Sarajevo - NK GOŠK 4.300

FK Borac - FK Zvijezda 4.000

FK Velež - FK Igman 2.500

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski - FK Željezničar 1.500

FK Sloga Doboj - FK Tuzla City 400

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
I ne ostavilo kisa na koševu bila,ljudi se godinama muce bez natkrivene tribine.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi