Raspravljat će se o kazni za FK Sarajevo

Odgođena sjednica Disciplinske komisije, poznat je novi datum! · Saznajemo

Midhat Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine neće zasjedati u petak 22. marta već je odgođena za 28. mart saznaje SportSport.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine neće sutra odlučivati o eventualnoj kazni za FK Sarajevo nakon napuštanja utakmice Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca. Sjednica je odgođena.

SportSport saznaje da je novi datum održavanja sjednice 28. mart i tada će se raspravljati o kazni za Bordo tim zbog napuštanja utakmice.

Podsjetimo, nezadovoljni suđenjem Matea Muse igrači i stručni štab Bordo tima odlučili su napustiti teren u nadoknadi meča i pri rezultatu 2:1 u korist gostiju iz Banja Luke.

Učinili su to nakon što je Musa dosudio nepostojeći prekršaj u napadu. Došlo je do eskalacije, to je bila kap koja je prelila čašu i ekipa je otišla s terena.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza ekspresno je reagovala i registrovala je utakmicu službenim rezultatom 3:0 u korist Borca, koji je tako prošao u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Sudbina FK Sarajevo je u rukama Disciplinske komisije koja će odluku donijeti nakon što izjave daju prvi čovjek kluba Ismir Mirvić, sportski direktor kluba Senijad Ibričić i trener Simon Rožman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rok za dostavljanje izjava je danas (četvrtak 21. mart), a treba svakako istaći da iz Bordo tima nisu dužni dostaviti izjave.

Ako to ne učine, Disciplinska komisija će kaznu razmatrati na osnovu dokaznog materijala kojeg posjeduje, video snimaka i izjava službenih lica. Kazne bi za FK Sarajevo mogle biti poprilično rigorozne.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.