Haris Duljević se vratio u FK Sarajevo!

Ozvaničena saradnja

Haris Duljević se vratio u FK Sarajevo!

Samir Mlaćo

Haris Duljević je novi član FK Sarajevo.

Duljević se i zvanično vratio na Koševu, što je SportSport jutros i najavio.

Sada je stigla zvanična potvrda i navijači bordo kluba su itekako sretni. Duljević je bio bez kluba u posljednje vrijeme, a imao je nekoliko ponuda.

Na kraju se odlučio za dolazak na Koševo, a ugovor je potpisao do kraja naredne sezone.

"Sa zadovoljstvom mogu poželjeti službeno dobrodošlicu Harisu Duljeviću nazad u Fudbalski klub Sarajevo. Ovaj transfer bio je planiran već duže vrijeme, a sada su se konačno uslovi uskladili da se to i realizuje. Haris je poznato lice sa dubokim razumijevanjem vrijednosti našeg kluba. Njegov povratak označava uzbudljivo novo poglavlje za nas i spremni smo za nove izazove. Vjerujemo u njegove sposobnosti i sigurni smo da će dati značajan doprinos uspjehu našeg tima", izjavio je sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić.

Duljević se vratio na Koševo nakon sedam godina, te vjeruje da će dati veliki doprinos u ostvarenju što boljih rezultata.

Oglasi

"U Bordo dresu Haris je skupio 97 nastupa, postigao 11 golova i upisao 22 asistencije. Sa klubom je osvojio i titulu u sezoni 2014/2015.

Harise, želimo ti sve najbolje dok ponovo oblačiš bordo dres!", naveli su sa Koševa.

Duljević je prethodnih šest sezona igrao u inostranstvu nakon što je napustio Sarajevo na ljeto 2017. godine, te je potpisao za Dynamo iz Dresdena.

Nakon dvije sezone u njemačkom klubu Duljević je za milion eura prešao u francuski Nimes gdje se također zadržao dvije sezone, a potom se odlučio vratiti u Njemačku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodne dvije godine Duljević je nosio dres Hanse iz Rostocka, no na kraju prošle sezone napustio je ovaj klub po isteku ugovora i postao je slobodan igrač. Povezivao se i sa FK Velež, no sada je jasno u kojem dresu ćemo ga gledati u budućnosti.

Podsjetimo, Sarajevo vodi bitku za Evropu, a da li će Duljević debitovati do kraja ove sezone Wwin lige i koliko je spreman, ostaje da se vidi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gojazni_shljivack
Povratak u ФК Сарајево 08 znači kraj jedne karijere.
2 6
Bit ce gusto bit ce 0:2
Ha ha ha ha, jednog sandze se jedva rijesili a za dva dana drugog doveli.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi