Dva zanimljiva meča se očekuju

U Borcu zadovoljni žrijebom: "Priželjkivali smo Široki i revanš u Banjoj Luci"

Samir Mlaćo

Danas je održan žrijeb parova polufinala Kupa naše zemlje.

Banjalučki Borac suvereno korača ka tituli prvaka, a u Kupu BiH će prolaz u polufinale u dva meča tražiti protiv NK Široki Brijeg.

Prvi meč se igra na terenu Širokog Brijega, a revanš u Banjoj Luci. Svoje viđenje nakon meča dao je predstavnik Banjalučana Stojan Malbašić, inače predsjednik Skupštine kluba.

"Mogu da kažem da sam lično zadovoljan žrijebom. Priželjkivao sam Široki i da revanš igramo u Banjoj Luci. Ipak, Kup je specifično takmičenje, sve četiri su kvalitetne i nema izrazitog favorit. Ipak, kvalitet u dva meča dođe do izražaja i mislim da bi mi trebali igrati finale", rekao je Malbašić.

Prve utakmice na rasporedu su 3. aprila, a revanši 14 dana kasnije. 

Borac je u četvrtini finala savladao FK Sarajevo. U prvom meču je bilo 0:0, a u revanšu je susret prekinut kod vodstva Borca 2:1.

Domaći su zatim napustili teren, te je susret registrovan 3:0 u korist FK Borac.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Borac je lider u prvenstvu Wwin lige i ima 12 bodova prednosti nad Zrinjskim. Upravo u naredno kolu igra se derbi Borca i Zrinjskog.

Trenutno je reprezentativna pauza, a susreti narednog kola igraju se 29. i 30.03.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.