Kršić ponosan što je Sloga među četiri tima

Prvi čovjek premijerligaša koji je hit sezone: "Želimo igrati finale Kupa BiH"

Samir Mlaćo

Pravi hit ove sezone Wwin lige BiH je Sloga Meridian.

Sloga je u prvenstvu trenutno na četvrtom mjestu i u igri je za Evropu, iako je glavni cilj bio opstanak u ligi.

Ipak, granice su pomjerene, Sloga igra sjajno pod palicom Vlade Jagodića, a u Kupu su Dobojlije među četiri najbolja tima. Danas su ih kuglice spojile u polufinalu sa HŠK Zrinjski.

Plemići su branioci trofeja, no u Slogi je veliki optimizam.

Žele napraviti novo malo 'čudo', te igrati u finalu protiv pobjednika dvomeča Širokog Brijega i Borca. Svoje viđenje nakon žrijeba danas je dao predsjednik FK Sloga Doboj Miroslav Kršić.

Kršić je istakao da je samo igranje polufinala Kupa veliki uspjeh za njegov klub.

"Samo naše prisustvo u društvu ovih timova je naše zadovoljstvo. Biti učesnik polufinala je naravno zadovoljstvo, a mi smo ovu sezonu do sada odigrali na visokom nivou i zadovoljni.

Učinit ćemo sve da se u Kupu pokažemo u što boljem izdanju te ostvarimo historijski rezultat, a to je plasman u finale Kupa", kazao je Kršić.

Slogu nije poremetilo ni to što su zbog radova na stadionu u Doboju morali preseliti u Modriču gdje igraju domaće utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svojim redovima imaju i sjajnog Dejana Vidića koji je drugi strijelac lige, te udarna igla tima iskusnog Vlade Jagodića.

Sloga u prvenstvu nakon reprezentativne pauze igra protiv Igmana u Konjicu. Igman vodi žestoku borbu za opstanak, pa će itekako biti zanimljivo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.