U Borcu zadovoljni žrijebom: "Priželjkivali smo Široki i revanš u Banjoj Luci"

Dva zanimljiva meča se očekuju

U Borcu zadovoljni žrijebom: "Priželjkivali smo Široki i revanš u Banjoj Luci"

S. Mlaćo

Danas je održan žrijeb parova polufinala Kupa naše zemlje.

Banjalučki Borac suvereno korača ka tituli prvaka, a u Kupu BiH će prolaz u polufinale u dva meča tražiti protiv NK Široki Brijeg.

Prvi meč se igra na terenu Širokog Brijega, a revanš u Banjoj Luci. Svoje viđenje nakon meča dao je predstavnik Banjalučana Stojan Malbašić, inače predsjednik Skupštine kluba.

"Mogu da kažem da sam lično zadovoljan žrijebom. Priželjkivao sam Široki i da revanš igramo u Banjoj Luci. Ipak, Kup je specifično takmičenje, sve četiri su kvalitetne i nema izrazitog favorit. Ipak, kvalitet u dva meča dođe do izražaja i mislim da bi mi trebali igrati finale", rekao je Malbašić.

Prve utakmice na rasporedu su 3. aprila, a revanši 14 dana kasnije. 

Borac je u četvrtini finala savladao FK Sarajevo. U prvom meču je bilo 0:0, a u revanšu je susret prekinut kod vodstva Borca 2:1.

Domaći su zatim napustili teren, te je susret registrovan 3:0 u korist FK Borac.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Borac je lider u prvenstvu Wwin lige i ima 12 bodova prednosti nad Zrinjskim. Upravo u naredno kolu igra se derbi Borca i Zrinjskog.

Trenutno je reprezentativna pauza, a susreti narednog kola igraju se 29. i 30.03.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Javi se kad dodje vakat tome omere nultrasu
1 0
Gr0hot
I dobili sta ste zeljeli? Kakva slucajnost hahhaha Dobit cete i Slogu u finalu i to sasvim slucajno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi