Za četiri člana Wwin lige danas je važan dan
Žrijeb će biti održan u prostorijama NS BiH

Koga će spojiti kuglice u prostorijama NS BiH?

Za četiri člana Wwin lige danas je važan dan

S. Mlaćo

U fokusu bh. sportske javnosti svakako je večerašnja utakmica baraža između reprezentacije naše zemlje i Ukrajine.

Meč se igra u Zenici od 20:45 sati, a trenutno je u Wwin ligi naše zemlje reprezentativna pauza. Svakako da će dobro doći premijerligašima pred završnicu sezone, ali i danas će neki od njih biti aktivni.

Naime, u 12 sati u prostorijama NS BiH biže održan žrijeb parova polufinala Kupa naše zemlje. U bubnju će se naći HŠK Zrinjski, FK Borac, FK Sloga Doboj i NK Široki Brijeg.

Borac je lider na tabeli Wwin lige, Zrinjski drugoplasirana momčad, dok je Sloga iz Doboja na četvrtom mjestu. Navedeni timovi tako mogu i kroz prvenstvo izboriti plasman u Evropu, a Široki Brijeg je na sedmom mjestu i gotovo nemoguće je da se klub sa Pecare kroz prvenstvo izbori Evropu.

Zbog toga će Širokobriježani put tražiti kroz Kup, a trofej brani mostarski Zrinjski koji je savladao FK Velež u finalu u Zenici.

Podsjetimo, Zrinjski je u četvrtfinalu u dva meča bio bolji od bihaćkog Jedinstva, Sloga od Posušja, dok je Široki Brijeg u dva meča nadigrao FK Velež.

Oglasi

Borac je imao najteži put. Banjalučani su remizirali u prvom meču sa FK Sarajevo (0:0), a zatim je vatreni revanš na Koševu prekinut u sudijskoj nadoknadi. Borac je vodio 2:1, a domaći su nezadovoljni suđenjem Matea Muse odlučili napustiti teren.

Na kraju je meč registrovan 3:0 za FK Borac, dok Sarajevo očekuje žestoke kazne, a sjednica Disciplinske komisije zakazana je u petak, tj.sutra.

Prve utakmice polufinala su na rasporedu 3. aprila, dok su revanš susreti 14 dana kasnije.

Treba istaći da će danas biti održan i žrijeb parova polufinala Omladinskog Kupa BiH, kao i žrijeb parova futsal Kupa naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U futsal Kupu među četiri tima ostali su Bubamara, Hercegovina, Radnik MD Shop i Željezničar Sarajevo.

Kod omladinaca, među četiri tima su FK Borac, FK Sarajevo, FK Sloboda i FK Zvijezda 09.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi