Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Trka s vremenom

Englezi donose tužnu priču o Perišiću koju Hrvati ne žele čuti: "Nažalost malo je izgledno da će..."

Admin Čaušević

Ivan Perišić prolazi kroz najteži period karijere pošto vjerovatno ni sam ne zna u kojoj fazi je njegov oporavak od zadobijene teške povrede koljena u septembru. Hrvatskom reprezentativcu u nedjelju je pažnju posvetio i ugledni portal Goal.com.

Proteklih dana stigle su zabrinjavajuće vijesti o Perišiću jer je došlo do greške u procesu oporavka i još uvijek nema tačnih naznaka kada će se sjajni ofanzivac ponovo vratiti na teren.

Perišić trenira individualni te povremeno s loptom, ali timskih treninga i dalje nema pa će se na njegov povratak na teren morati sačekati još najmanje nekoliko sedmica.

Sjajni Hrvat je svjetska zvijezda i bez sumnje jedan od najkorisnijih krilnih igrača svijeta pa nije ni čudo zašto o njemu pišu oni najrenomiraniji mediji.

To je u nedjelju uradio i ugledni Goal koji je Perišića utvrdio na listu igrača koji će vjerovatno propustiti Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Nažalost, malo je vjerovano da će Ivan Perišić dodati još koji meč svom impresivnom broju od 129 nastupa za reprezentaciju na Euru 2024.

Hrvatska legenda doživjela je složenu ozljedu ACL-a u desnom koljenu tijekom beskontaktnog treninga s Tottenhamom u septembru prošle godine i klub je procijenio da će svestrani krilni napadač izvan pogona ostatak sezone.

Menadžer Ange Postecoglou također je u januaru izjavio da Perišić vjerovatno više neće igrati za Spurse, s obzirom da 35-godišnjaku ugovor ističe na kraju sezone.

Međutim, Perišić je kasnije tog mjeseca tvrdio da postoji vanjska šansa da bi mogao biti u poziciji da se vrati na teren u aprilu", objavio je Goal.

Kao što je poznato 35-godišnjak je zimus stigao u Hajduk i prema najavama očekivao se njegov povratak u aprilu, međutim dešavanja iz prethodnih dana su zakomplikovala situaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić ne paniči te je siguran da će Perišić biti spreman za nastupe u Njemačkoj, ali je jasno poručio da ne treba žuriti s njegovim povratkom na teren.

Neigranje Perišića na Evropskom prvenstvu bi definitivno predstavljao ogroman hendikep za Vatrene, možda i nenadoknadiv.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.