Saša Bjelanović otkrio zašto su Perišić i Brekalo došli u Hajduk: "Zato što Dinamo više..."
Foto: Sime Zelic/Pixsell

Sportski direktor Istre 1961

Saša Bjelanović otkrio zašto su Perišić i Brekalo došli u Hajduk: "Zato što Dinamo više..."

A. Čaušević

Sportski direktor Istre 1961, Saša Bjelanović, govorio je za italijanske medije o transferima Ivana Perišića i Josipa Brekala u Hajduk. Tom prilikom nije mogao da ne spomene Dinamo.

Hajduk je u januarskom prijelaznom roku realizovao dva zaista zvučna transfera pošto je Ivan Perišić stigao iz Tottenhama, a Josip Brekalo je posuđen od Fiorentine.

Osim njih zimus je iz italijanske Serije A u Supersport HNL stigao i Marko Rog koji se baš kao i Perišić i dalje oporavlja od teške povrede koljena.

Govoreći za italijanske medije Bjelanović je kazao da je razlog dolaska Brekala ili Perišića taj zašto što Dinamo nije jak kao prošlih sezone.

"Dinamo ove godine više nije ekipa koja je ranijih sezona ubjedljivo osvajala prvenstvo Rijeka i Hajduk zajedno s Dinamom pokušavaju osvojiti prvenstvo i zato je stvoreno interno takmičenje između njih.

"Posljedica je da klubovi ne štede s ekonomske strane. Potjera za prvim mjestom dovela je do toga da tri vodeća tima više otvore svoje novčanike."

Oglasi

"Do prije nekoliko godina to je bilo nezamislivo, pogledajte Brekala ili Perišića u Hajduku."

Inače, osim Hajduka i Dinama i Rijeka je uspjela dovesti Hrvata iz Serije A tokom januarskog prijelaznog roka i za sada ima najviše koristi od njega.

Riječ je o Mirku Mariću koji je se brzo nametnuo, postao je starter te predvodi napad Rijeke koja je vodeća ekipa lige i nada se osvajanju titule.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Brekalo je za Hajduk počeo vrlo dobro, upisao je nekoliko i asistencija, ali se povrijedio te dva posljednja meča nije bio u kombinacijama.

Što se tiče Roga i Brekala oni su se vratili kao povrijeđeni i još uvijek nema preciznih informacija kada bi mogli na teren.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti