Reakcije nakon Tuzla City - Sarajevo 1:5

Rožman: Upoznali smo se u dubinu duše; Petrović: Pao nam je moral

Admin Čaušević

Sarajevo je odigralo najbolji meč ove polusezone, ako ne i u cijeloj sezoni. Bordo tim je očitao fudbalsku lekciju Tuzla Cityju te je slavio sa visokih 1:5 i tako ostao u igri za Evropu.

Kazna oduzimanja tri boda i suspenzija čelnika poput predsjednika Ismira Mirvića i sportskog direktora Senijada Ibričića nije previše poremetila ekipu Simona Rožmana.

Bordo tim je na krilima Hamze Čatakovića koji je kompletirao hat-trick pobijedio Tuzla Cityja sa 5:1 i tako nastavio borbu za izlazak na evropsku scenu te maksimalno iskoristio poraz Sloge Meridian od Igmana (2:0).

U izjavi poslije utakmice za Arenu Sport Rožman je čestitao svojim izabranicima i kazao da je krizni period iza njih.

"Čestitke mojim momcima i navijačima. Gledatelji su imali šta vidjeti. Sretni smo. Znamo da situacija nije dobra. Ujedinili smo se i upoznali smo se u dubinu duše."

"Tačno znamo šta želimo. Nadam se da ćemo nastaviti raditi ono što najbolje znamo i drago mi je što se kući vraćamo sretni."

Sa druge strane, Slavko Petrović je i u 11. utakmici protiv Sarajeva ostao bez pobjede. Današnji poraz mu je jedan od najtežih u prvenstvu BiH.

"Dobili smo rano prvi gol, preuzeli smo neku inicijativu poslije toga, ali smo odmah kažnjeni", započeo je iskusni stručnjak u izjavi za Arena Sport te nastavio:

U drugom poluvremenu smo pritisnuli i dali gol za 2:1, ali smo primili treći gol, onda nam je pao i moral i bilo nam je teško protiv ovako razigranog Sarajeva."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S ovim porazom Tuzla City je ostao u opasnoj zoni i opstanak u društvu najboljih za ovaj klub postaje još komplikovaniji.

U narednom kolu Sarajevo će na Koševu dočekati Igman, dok će Tuzla City borbu za opstanak nastaviti na neugodnom gostovanju Posušju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.